.

Amenajare în stil modern: Ce tipuri de covoare se potrivesc?

Amenajare în stil modern: Ce tipuri de covoare se potrivesc?

Stilul modern de design interior este cunoscut pentru aspectul aerisit, mobilierul funcțional și liniile simple, decorul minimalist, culorile monocrome și lumina naturală. Pentru o amenajare modernă unitară, acordă o atenție deosebită detaliilor și caută covorul potrivit pentru fiecare încăpere. 

Descoperă în acest articol cum poți aranja spațiul într-un mod practic, confortabil și plăcut. Mai mult, găsește inspirație pentru alegerea covoarelor moderne, care să se potrivească perfect în locuința ta.

Cuprins:

Stilul modern de design interior: Principalele caracteristici

Practic și comod

Linii drepte și forme geometrice

Culori neutre și imprimeuri simple

Materiale naturale

Aspect aerisit, luminos

Amenajare în stil modern: Cum alegi covoarele?

Covoare de calitate

Covoare cu imprimeuri geometrice

Covoare în culori neutre

Covoare deosebite

Idei de amenajare în stil modern

Asortează covorul cu canapeaua din living

Combină un covor gri cu accente albastre

Transformă covorul în punctul central al amenajării 

Stilul modern de design interior: Principalele caracteristici

Iată care sunt principalele elemente definitorii ale amenajărilor moderne, astfel încât să înțelegi mai bine cum se diferențiază de alte stiluri de design interior. De asemenea, ține cont de aceste caracteristici când alegi covoarele pentru casa ta, aranjată într-o manieră modernă.

Practic și comod

Fiecare obiect dintr-o cameră amenajată în stil modern trebuie să aibă un anumit rol. Pune accentul pe funcționalitate și elimină produsele care nu îți sunt de folos. Mobilierul trebuie să fie practic și comod, iar aceleași criterii se aplică și în cazul covorului. Acesta nu este doar o piesă de decor, ci devine util pentru menținerea unei pardoseli confortabile și călduroase.

Linii drepte și forme geometrice

Specifice amenajărilor moderne sunt liniile simple, drepte și continue. Suprafețele sunt plane, fără ornamente. Se renunță la baghete decorative pentru pereți sau planșeu și la piese de mobilier sculptate. Cu toate că predomină colțurile bine definite, poți folosi tot felul de forme geometrice, inedite. 

Astfel, într-o încăpere modernă se pot integra atât covoare dreptunghiulare, cât și cele cu un contur creativ. Mai mult, ți-am pregătit un articol separat care să te ajute să alegi dimensiunea potrivită a covorului, în funcție de încăpere, pentru a nu da impresia unui spațiu aglomerat sau mic. 

Stilul modern de design interior: Principalele caracteristici

 

Culori neutre și imprimeuri simple

Într-o locuință modernă predomină nuanțele neutre, pământii și luminoase. O paletă monocromatică și cu ton cald are un efect liniștitor, relaxant. De asemenea, un spațiu amenajat într-o singură culoare poate părea mai spațios. În plus, printurile moderne sunt discrete, repetitive, geometrice sau abstracte. Acestea nu încarcă amenajarea, ci îi adaugă personalitate. 

Materiale naturale

Un design modern se bazează pe materiale naturale și sustenabile. Este recomandat să incluzi în amenajare mobilier și obiecte din lemn, sticlă și piele, elemente metalice, țesături din in și lână, covoare din bumbac ș.a. Achiziționează produse de o calitate superioară și rezistente. 

Aspect aerisit, luminos

O casă modernă este luminoasă, datorită culorilor deschise folosite în amenajare și ferestrelor mari. Sunt preferate spațiile ample, de tip open-space, cu puțină mobilă și fără ornamente în plus. Aspectul general este minimalist, aerisit, fără obiecte care să încarce prea mult locuința și să devină obositoare pentru privire. 

De exemplu, este suficient să adaugi un covor pentru living, câteva perne și un tablou abstract, fără ramă sau cu un contur subțire. Decorul nu lipsește complet dintr-o locuință modernă, însă trebuie să fie minimalist și să aibă o importanță aparte.

Amenajare în stil modern: Cum alegi covoarele?

De cele mai multe ori, covoarele întregesc aspectul unei încăperi și au rolul de a face legătura între diferite piese de mobilier. Pentru a reuși să-ți amenajezi casa într-o manieră unitară, iată principalele tipuri de covoare moderne și criterii de selecție. De asemenea, ai la dispoziție câteva recomandări care să îți facă alegerile mai ușoare. 

Covoare de calitate

Achiziționează cele mai noi modele de covoare, de calitate foarte bună, pe care să le utilizezi o perioadă îndelungată. Caută fie un produs monocrom, în nuanțe neutre, fie unul cu print geometric sau abstract, potrivite stilului modern. Este indicat să optezi pentru covoare din materiale naturale, precum bumbac sau lână. 

 

Combinația de gri și bej este versatilă și poate fi integrată în numeroase tipuri de amenajări interioare. În plus, acest covor are conținut de bumbac, este antialergic și antibacterian. 

Covor Modern Allure 15456B

Covoare cu imprimeuri geometrice

Printurile geometrice, cu linii drepte și elemente repetitive adaugă o notă creativă amenajării interioare. Un astfel de covor poate completa mobilierul monocrom și paleta cromatică neutră, specifice stilului modern de design interior.

O alternativă interesantă pentru covorul într-o singură culoare este acest model cu un contrast bine evidențiat și un joc plăcut de forme geometrice. Are un imprimeu rafinat, datorită liniilor aurii și aspectului de piatră naturală.

Covor Modern Diamond 04423G

Covoare în culori neutre

Un covor în nuanțe de gri, crem sau bej este potrivit pentru majoritatea locuințelor moderne. Alege o culoare care să se integreze în restul amenajării. De asemenea, poți opta pentru un model monocromatic, cu ton luminos, sau unul cu imprimeu simplu, dar de efect.

Combinația cromatică oferă simplitate și eleganță designului interior. Sunt preluate câteva motive ale covorului clasic și aduse într-o nouă perspectivă, modernă, cu tușe abstracte și creative.

Covor Modern Truva 08304A

Covoare deosebite

Chiar dacă sunt utilizate mai ales culori neutre într-o amenajare modernă, poți opta pentru accente cromatice și nuanțe îndrăznețe. Printurile colorate și deosebite sunt ideale în special pentru camera copiilor.

 

Modelul acesta însuflețește o încăpere monotonă și oferă un joc inedit de culori și imprimeuri. Poate fi una dintre cele mai bune alegeri pentru amenajările simple, într-o singură nuanță.

Covor Modern Colorat FB05

Idei de amenajare în stil modern

Iată câteva idei utile de care să ții cont, pentru a reuși să amenajezi locuința în stil modern într-un mod armonios. De asemenea, ia în considerare elementele definitorii are designului interior modern și integrează în aranjament covoare de calitate superioară, ușor de curățat și plăcute la atingere. 

Asortează covorul cu canapeaua din living

O canapea într-o culoare neutră și un covor în aceeași nuanță, fără imprimeuri, arată minunat împreună. În ciuda simplității, însă, această idee nu este la îndemâna oricui. O cameră decorată în întregime monocrom poate fi banală, ternă. 

 

Din acest motiv, când optezi pentru mobilă și alte elemente de nuanțe asemănătoare, este indicat să adaugi pete de culoare sau obiecte care să ofere puțin contrast: un perete accent din piatră, cărămidă sau lemn, draperii în tonuri mai închise, perne decorative în nuanțe metalice, un fotoliu sau un scaun care să atragă atenția ș.a.

Asortează covorul cu canapeaua din living

Combină un covor gri cu accente albastre

Alătură un covor pentru dormitor în diferite tonuri de gri și obiecte în nuanțe pastelate de albastru, pentru a scoate din monotonie o cameră de dormit, dar fără a elimina efectul relaxant.

 

Alege un covor amplu și moale, pe care să calci cu plăcere dimineața sau care să-ți ofere o senzație de calm în fiecare seară, înainte de a te pune în pat. Adaugă o banchetă albastru canar sau fețe de pernă azurii, pentru o pată de culoare. 

 

Un astfel de model poate completa un dormitor aranjat în stil modern, luminos și liniștitor. În plus, combinația de gri și albastru îl face ușor de asortat. Este pufos și poate fi exact piesa lipsă din amenajare. 

Covor Modern Placido Gri/Albastru

Transformă covorul în punctul central al amenajării

Stilul modern presupune amplasarea unui mobilier practic, cu linii drepte și cu suprafețe netede și strălucitoare. Achiziționează piese în culori neutre, multifuncționale și cu un design simplu, astfel încât să te bucuri de ele mult timp.

 

Dacă bucătăria, de pildă, este aranjată cu acest tip de mobilă, monocromă și ternă, mută atenția către covor. Optează pentru un model special, care să adauge personalitate încăperii. Mai mult, află dintr-un alt articol de ce merită să pui un covor în bucătărie și ce proprietăți ar trebui să aibă. 

 

Datorită alăturării de culori, acest covor se potrivește cu un mobilier crem sau bej. Pentru că are un imprimeu distinct, acesta devine punctul central al amenajării. Totodată, materialul este ușor de curățat și din acest motiv poate fi amplasat în zona de luat masa sau în bucătărie.

 

Covor Modern Venice B520A 

Stilul modern de amenajare interioară poate fi confundat cu cel scandinav, pentru că au anumite elemente comune, precum aspectul aerisit și luminos, mobilierul practic și accentul pus pe funcționalitate. Descoperă aici ce tipuri de covoare poți să alegi pentru designul interior scandinav.

 

În general, acordă o atenție deosebită achiziționării covoarelor, pentru că acestea au atât un rol funcțional, cât și o influență majoră asupra aspectului final al amenajării. Ține cont de material, de durabilitate, de modul de curățare, de dimensiuni și, desigur, de model. Ai grijă ca produsele alese de tine să se potrivească stilului de design interior și să se îmbine perfect cu restul elementelor centrale sau de decor.

 

 

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!