.

Amenajarea în stil scandinav: Cum alegi covoarele?


Amenajarea în stil scandinav: Cum alegi covoarele?

 

 

Sursa foto: shutterstock.com

 

Stilul scandinav este din ce în ce mai popular ca stil de amenajare al apartamentelor moderne și al caselor în care se dorește accentul pus pe confort și energie pozitivă. Acesta este mai versatil decât cel minimalist și include elemente specifice conceptului hygge, atât de popular în țările scandinave.

 

Hygge este mai mult decât un stil de a decora camerele locuinței și se referă la o adevărată stare de spirit. Fie că ești cu prietenii, familia, sau singur acasă, momentele în care totul este familiar și îți aduce bucurie este hygge. În aceeași idee îți poți decora casa pentru a te simți cu adevărat într-un cămin primitor zi de zi.

 

 

Covoarele sunt esențiale pentru un decor bine pus la punct, dar, mai ales, oferă o senzație de bine în fiecare moment în care pășești pe ele. Mai mult decât atât, sunt accesoriile de care nu se poate lipsi nicio cameră. Află mai multe despre acestea, și despre stilul scandinav în general, din articolul nostru:

 
  • Stilul de design interior scandinav: Caracteristici principale

  • Locuința în stil scandinav: Cum alegi covoarele?

  • Amenajare în stil scandinav: 5 modele recomandate de covoare

Stilul de design interior scandinav: Caracteristici principale

O casă în stil scandinav este imposibil de trecut cu vederea, în special dacă în decor se fac alegeri creative. Printre principalele caracteristici se numără armonia creată în spațiul de locuit, indiferent că este vorba de living, dormitor sau baie. Stilul scandinav este potrivit pentru fiecare dintre aceste încăperi. Iată câteva dintre elementele care nu trebuie să lipsească:

Materialele naturale

În țările scandinave, din cauza iernilor geroase, oamenii sunt obligați să se adăpostească în casele lor la căldură, iar decorul joacă un rol esențial. Gândește-te la lemnele depozitate chiar în jurul șemineului, lumânările de pe masa de dining și lumina caldă a unui lampadar. Cu siguranță ceea ce te inspiră să-ți imaginezi această scenă este sunetul focului și mobilierul din lemn.

 

Ei bine, materialele naturale joacă un rol important în amenajarea în stil scandinav. Fie că este vorba de mese, scaune, dulapuri, sau cadre de pat, lemnul te va duce mereu cu gândul la cabanele confortabile de la munte sau la casele rustice de vacanță. Indiferent de sezon, nu poți da greș în această privință cu piesele din, sau cu aspect de, lemn natural.

 

 

De asemenea, piatra și pielea pot fi încorporate la fel de ușor. O canapea din piele este ușor de întreținut și poți crea combinații deosebite între texturi. Covoarele pufoase și blaturile din piatră sunt moderne și nu se vor demoda prea curând, așa că merită să le incluzi în amenajarea ta. Creativitatea implică și felul în care te joci cu paleta cromatică și includerea mai multor texturi diferite.

Textile pufoase și moi

Cu siguranță ceea ce îți oferă liniște interioară și o stare de bine generală acasă sunt elementele textile cât mai moi și pufoase. Indiferent că este vorba de baie sau dormitor, nu poate fi decât extrem de plăcut să-ți odihnești piciorul pe un covor fin. Chiar și cele cu fire scurte și ușor de întreținut îți oferă acum o atingere specială.

 

Stilul scandinav este recunoscut după textilele albe pufoase, dar poți include mai multe culori, în funcție de preferințe. În special covoarele, păturile și pernele sunt vedetele acestui stil. Un living în stil scandinav se face remarcat prin mai multe covoare mici așezate pe toată suprafața acestuia sau prin alegerea unui covor de dimensiuni mari într-o culoare neutră. Acesta poate să acopere cea mai mare parte a încăperii, până cub picioarele canapelei și ale fotoliilor, sau să ajungă până în fața acestora.

 

 

Păturile sunt vitale în amenajarea scandinavă, chiar dacă trăiești cu impresia că nu prea ai nevoie de acestea. Nu doar că îți oferă căldură și confort în timpul iernii, dar sunt potrivite pentru a acoperi canapelele și scaunele din sufragerie și bucătărie. De asemenea, o pătură moale este tot ce ai nevoie într-o seară în care adormi pe canapea la filmul preferat. Optează pentru modele din lână pe timpul iernii și bumbac pentru vară. Cu cât alegi materiale mai naturale și ușoare, cu atât vei putea să te bucuri de adevăratul decor scandinav.

Cât mai multă lumină

Popoarele scandinave nu se bucură de foarte multă lumină naturală, mai ales în timpul sezonului rece. Stilul de amenajare scandinav, însă, pune accent pe geamuri mari și accesul a cât mai multă lumină pe timpul zilei. La fel de importante sunt corpurile de iluminat, fără de care serile acasă nu ar fi la fel de speciale.

 

Alege cât mai multe dintre acestea, pentru a crea un joc de lumini deosebit. Iluminatul general este folosit doar în cazul în care faci o treabă specifică sau cauți ceva. În caz contrar, atmosfera se creează cu ajutorul celorlalte tipuri de iluminat. Ambianța contează în decorul scandinav, iar lumina caldă trebuie să se regăsească în orice colț al locuinței.

 

 

Instalează aplice, veioze și lămpi pe fiecare noptieră, lampadare în sufragerie și benzi led sub mobilierul suspendat din bucătărie. În acest fel, te vei întoarce mereu la o casă care te primește cu brațele deschise și îți transmite căldură în fiecare seară.

 

Acum că ești la curent cu ceea ce este esențial pentru a integra cât mai corect stilul scandinav în locuința ta este timpul să treci mai departe la detaliile care fac diferența.

Locuința în stil scandinav: Cum alegi covoarele?

Covoarele au un rol practic, și anume cel de a izola termic pardoseala și de a-ți încălzi tălpile. Pe lângă acest aspect există și cel estetic. Un covor va atrage privirile imediat și poate oferi personalitate încăperii în care este inclus. Iată cum alegi covoarele pentru amenajarea în stil scandinav:

În echilibru cu mobilierul

Pentru a se potrivit în decor, covoarele trebuie să fie în echilibru cu mobilierul. De exemplu, dacă acesta este colorat sau imită o textură aparte, covoarele fără pattern, în culori neutre sunt recomandate. În acest fel eviți aglomerarea vizuală a spațiului și permiți camerei să respire.

 

 

În schimb, mobilierul alb sau cel de lemn, îți permite să faci alegeri îndrăznețe în ceea ce privește covoarele. Un stil scandinav de design interior îți permite să alegi covoare moderne, deoarece îți oferă suficientă libertate la nivel cromatic. Dacă ai mobilier în culori deschise, fără patternurile speciale, poți alege covoare cu forme geometrice, în mai multe culori. De preferat, pentru reproducerea cât mai fidelă a stilului scandinav, optează pentru covoare care se asortează cu lenjeria de pat sau cu o combinație de alb și negru.

În funcție de textură și material

Contrastele sunt importante în ceea ce privește stilul scandinav. De aceea, și textura trebuie aleasă în funcție de mobilier. Covoarele din lână, cu aspect rustic, se potrivesc mobilierului din lemn și canapelei din piele. Ține cont și de tipurile de covoare pe care le preferi la atingere.

 

Într-o zonă cu mult trafic, precum sufrageria, trebuie să alegi covoare cât mai rezistente. Bumbacul este accesibil ca preț, dar poate fi ales pentru covorul din dormitor. În living, fibrele sintetice te vor ajuta să te bucuri de un covor durabil, ușor de curățat și vei avea la dispoziție o gamă variată de opțiuni, pentru a-ți satisface preferințele estetice de asemenea.

 

 

Covoarele în stil scandinav sunt cele albe, albastre, cu patternuri albe și negre, crem, din materiale naturale precum sisalul, dar poți include modele curajoase, multicolore, pentru a da viață camerei.

În armonie cu dimensiunile și tipul spațiului

Folosește covorul la adevăratul său potențial și lasă camera să fie influențată de designul acestuia. Dacă vrei să te bucuri de o suprafață cât mai caldă și confortabilă, nu lăsa niciun centimetru liber de pardoseală în living. 

 

O baie în stil scandinav implică și covoare pufoase, în funcție de posibilități. Dacă gresia se udă foarte des și tare, optează pentru covoare din lemn de bambus, care sunt rezistente la umezeală și te ajută să pui bazele unui decor inspirat din natură. În special dacă alegi o perdea de duș cu motive botanice sau dintr-un material texturat, poți aduce baia mai aproape de natura exotică.

 

Lasă covorul să devină vedeta încăperii în care îl incluzi. Tot ce trebuie să faci acum este să cauți modelele ideale pentru casa ta în stil scandinav.

 

Amenajare în stil scandinav: 5 modele recomandate de covoare

Ți-am pregătit o selecție de covoare potrivite pentru decorul scandinav și pentru orice cameră.

Covor modern Truva

https://vreaucovor.ro/covoare-moderne/covor-modern-truva-08301a.html

 

Covorul din acril este potrivit pentru un living modern, în stil scandinav și se face remarcat prin patternul deosebit. Nuanțele neutre se potrivesc unui mobilier din lemn, dar și cu piese albe. Măsoară spațiul în care consideri că se potrivește și alege dimensiunile de care ai nevoie.

Covor pufo Azra albastru

https://vreaucovor.ro/covoare-pufoase/covor-pufos-azra-albastru.html

 

Într-un dormitor cu pereții albaștrii și lenjeria care îți amintește de oceanul adânc, un covor pufos din poliester te va răsfăța în fiecare zi. Nuanța deosebită este potrivită și pentru o sufragerie în stil scandinav, dacă mai ai elemente similare în decor.

Covor modern multicolor

https://vreaucovor.ro/covoare-moderne/covor-modern-multicolor-3151a.html

 

Un covor multicolor aduce energia pozitivă în cantități uriașe în camera în care este instalat. Îl poți alege pentru camera copilului, între corpurile de mobilier cu aspect de lemn natur. Alege-l pentru o încăpere de dimensiuni mai mari și bine luminată.

Covor Flora Bahar

https://vreaucovor.ro/ajax/covor-floral-bahar-ha042-albastru-2118.html

 

Decorul scandinav monocrom are nevoie de o pată de culoare, sau chiar mai multe. Alege covorul cu motive florare în nuanțe plăcute, similare cu amprentele. Propilena este un material rezistent și ușor de întreținut, așa că poți include covorul în spațiul din living fără griji.

Covor pufos Santana bej

 

https://vreaucovor.ro/covoare-pufoase/covor-pufos-santana-bej.html

Alege un covor pufos din poliester pentru dormitorul liniștit, pe care l-ai decorat în nuanțe neutre. Cremul și bejul sunt nuanțe care te ajută să te relaxezi, să te liniștești după o zi lungă, iar un covor în care să-ți afunzi picioarele este necesar pentru a le avea pe toate.

 

Transformă-ți casa într-o oază de relaxare și inspirație cu ajutorul covoarelor în stil scandinav și prin decorul specific țărilor nordice. În acest fel vei aprecia și mai mult timpul petrecut acasă, indiferent că ești alături de familie sau te bucuri de timpul pe care îl ai la dispoziție în propria companie.

 

Achiziționează un covor care îți răspunde nevoilor și care te reprezintă, iar restul va veni de la sine.

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!