.

Amenajarea unui living clasic: Cum alegi covoarele potrivite?

sursa foto:

https://vreaucovor.ro/images/thumbs/0061789_Desktop.jpeg

 

Camera de zi este locul în care petreci o bună parte din timp împreună cu familia ta şi în care îţi întâmpini oaspeţii ocazional. Pe lângă grija pe care o acorzi pereţilor şi elementelor de mobilier nu trebuie să ignori pardoseala nici din punct de vedere practic, nici estetic. Covorul este un accesoriu care atrage primele priviri ale celor care păşesc în living. Pentru a se integra în ansamblul camerei trebuie să se armonizeze cu celelalte obiecte prezente. Iată un ghid simplu pentru alegerea covoarelor potrivite în funcţie de stilul casei tale.

Cel mai bun moment

Pentru a deveni protagonistul camerei, covorul se alege fie primul, fie ultimul. Ori alegi prima dată covorul preferat şi în funcţie de model te orientezi asupra celorlalte elemente, ori îl laşi la sfârşit pentru a-ţi desăvârşi opera de amenajare a livingului.

Dimensiunile potrivite

sursa foto: https://vreaucovor.ro/images/thumbs/0061719_covoare-living_600.jpeg

Într-un living clasic vei regăsi canapea, fotolii, mobilier TV şi multimedia şi eventual zonă de dining, cu mese şi scaune. Trecerea din zona de relaxare în cea de masă se poate face prin textile diferite aşezate pe pardoseală. Modul de rulare a covorului ţi-l oferă orientarea camerei. Dacă suprafaţa este dispusă pe lungime, atunci se potriveşte un covor de acelaşi tip. Măsoară dimensiunile spaţiului pe care îl vei acoperi cu covorul înainte de a-l cumpăra. Desenează un contur cu bandă de hârtie adezivă pentru a vedea cât loc ocupă accesoriul dorit. Un covor prea mic distruge proporţiile camerei şi îngustează perspectiva asupra spaţiului. Alege întotdeauna varianta mai mare, cu senzaţii pufoase la nivelul tălpilor.

Ţine cont de pardoseală

Suprafaţa pe care vei aşeza covorul reprezintă un element important. Ţine cont de nuanţele pardoselii din lemn, ciment, piatră naturală sau alt material. Podeaua rece are nevoie de textile pufoase pentru a compensa temperatura, în timp ce pardoseala încălzită trebuie acoperită cu covoare subţiri, prin care trece căldura. Dacă locuieşti la bloc, covorul poate fi chiar un mijloc de antifonare a sunetelor care se aud la etajul inferior.

Culorile

Culoarea covorului din livingul tău este o alegere personală. Deşi camera este amenajată în stil clasic, nu întotdeauna albul sau negrul sunt variante unice. Albul este elegant, dar pretenţios, în timp ce negrul estompează luminozitatea încăperii. Dacă ţii cont de efortul de întreţinere pe care va trebui să-l depui, vei alege culori neutre, care nu te obligă să ai tot timpul aspiratorul sau produsul de curăţat la îndemână. În acest tip de amenajare, culorile trebuie să fie complementare cu elementele de mobilier din imediata apropiere, cu accesoriile textile de la ferestre sau cu obiectele decorative de pe pereţi. Ia în calcul faptul că aspectul covorului reprezintă un element definitoriu al camerei. Aşadar, culoarea accesoriului textil care îţi îmbracă pardoseala va fi peisajul tău de zi cu zi în living. Când pereţii şi mobilierul sunt neutre, covorul poate deveni pata de culoare a camerei. Când protagonistul cromatic se află în altă parte, covorul se pierde discret în peisaj cu un ton neutru.

Mobilierul de relaxare

Şi în cazul armonizării dintre mobilier şi covor eşti condiţionat de dimensiunile camerei de zi. În varianta clasică, cel puţin picioarele din faţă ale canapelelor şi fotoliilor trebuia să fie aşezate pe covor. Dacă vrei ca articolul textil să acopere întreaga cameră – în cazul încăperilor mici – ar trebui să laşi în fiecare latură, de jur împrejur, între 10 şi 20 de centimetri. În acest caz, mobilierul de relaxare – canapea, măsuţă, fotolii – se va afla integral pe covor.

Zona de dining

Indiferent că vorbim despre un living open space unit cu bucătăria sau de o cameră de zi distinctă, dacă alegi să instalezi o zonă de luat masa în această încăpere, covorul va trebui să fie distinct. În acest caz, covorul trebuie să cuprindă întreaga masă (chiar şi când este extinsă), dar şi scaunele atunci când oamenii sunt aşezaţi. Aşadar, până la 50-75 de centimetri de jur împrejurul mesei. Pentru a păstra proporţiile, forma mesei dictează forma covorului: pătrat, dreptunghi, cerc sau oval.

Lungimea firelor

 

sursa foto:

https://vreaucovor.ro/images/thumbs/0061718_covoare-moderne_600.jpeg

Atunci când alegi un covor, trebuie să te gândeşti şi ce fel de cusătură să aibă. Firele scurte sunt cel mai uşor de întreţinut, deoarece se aspiră şi se curăţă fără efort. Au, de asemenea, avantajul de a fi mai ieftine. Covoarele cu fir lung sunt mai moderne, mai moi şi mai luxoase. Oferă o senzaţie superioară de confort începând de la sentimentul pe care îl trăieşti când păşeşti cu piciorul. Primul dezavantaj aş fi efortul superior de curăţare. În plus, covoarele cu fir lung reţin praful şi alte bacterii dăunătoare în special pentru copii mici şi animale de companie. Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este traficul din cameră. Un covor gros rezistă mai mult doar într-o cameră cu puţin trafic. Dacă petreci mult timp împreună cu familia şi prietenii în living, soluţia cea mai avantajoasă este să alegi un covor cu fir scurt.

Alegerea covorului este un moment important al oricărui proiect de amenajare sau renovare. Sau pur şi simplu prilejul unei schimbări în camera de zi. Ţine cont de elementele pe care le va avea alături, de stilul de viaţă şi de imaginea pe care doreşti să o vezi de fiecare dată când intri în living.

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!