.

Asortare culori mobilă: Ce covor merge la mobila albă

Sursa foto: Shutterstock

 

Covorul, știm cu toții, este unul dintre cele mai importante elemente de decor dintr-o încăpere. În fond, cum ar putea să nu fie, având în vedere că acesta reușește să contribuie semnificativ la definitivarea spațiului în care este amplasat. Un covor are șansa de a fi exact elementul unificator între piesele de mobilier și restul elementelor de decor dintr-o încăpere, aducând o notă de căldură și confort întregului spațiu și subliniind avantajele amenajării. 

 

Prin culorile și formele sale, un covor poate îmbunătăți decorul final al încăperii, coordonându-se cu piesele de mobilier din spațiul în care este amplasat. Însă cum poți încadra armonios covoarele în decorul locuinței tale, în așa fel încât să se potrivescă cu restul detaliilor? Te invităm să descoperi în rândurile următoare cum poți alege covorul în funcție de camera în care este amplasat și în funcție de stilul mobilierului, câteva sfaturi pentru asortarea covorului la culorile mobilei, dar și care covor se potrivește cel mai bine mobilierului de culoare albă. 

Cum alegi culoarea covorului în funcție de cameră

Un decor complet este un decor funcțional și confortabil, echilibrat din punct de vedere cromatic și personalizat în funcție de natura încăperii în care este amplasat. Iată cum alegi culoarea potrivită a covorului, în funcție de camera în care este amplasat! 

Culoarea covorului pentru dormitor 

Știm cu toții că dormitorul este imaginea confortul absolut, fiind o încăpere dedicată odihnei și somnului de calitate. Covorul pentru dormitor este un element pe cât de important, pe atât de complicat de ales. Ține cont că în dormitor, textura și materialul covorului sunt mai importante decât dimensiunile și imprimeurile acestuia. Astfel, dacă te întrebi ce covoare se poartă în dormitor, află că există o mulțime de tipuri de covoare într-o paletă de culori neutră, așa cum sunt covoarele shaggy în nuanțe de crem, bej, maro sau gri.  

Sursa foto: Shutterstock

Ce culoare a covorului alegi în living? 

Livingul este una dintre cele mai tranzitate zone din locuința ta. Astfel, covorul ales trebuie să fie unul cât mai rezistent și cât mai versatil, pentru a putea fi integrat cu succes în decorul celor mai folosite camere. Dacă dorești să definitezi schema cromatică a livingului, sugestia noastră este să ții cont de asortarea culorilor covorului cu mobila din încăpere. Astfel, dacă ai un mobilier în nuanțe deschise, ideal ar fi să optezi pentru covoare de living într-o paletă neutră de culori. 

 

Ce alte covoare se poartă în living? Există numeroase covoare deosebite de living în nuanțe contrastante mobilierului, cu ajutorul cărora vei putea adăuga un plus de dinamism spațiului din camera de zi. De pildă, dacă mobilierul din camera de zi și pardoseala au nuanța naturală a lemnului, poți opta pentru un covor cu forme geometrice în culorile alb și negru, pentru a sparge monotonia spațiului. 

 

Te întrebi cu ce se asortează canapeaua din living? Cu un covor pentru sufragerie în aceeași paletă de culori sau covoare în culori contrastante, în cazul în care vorbim despre o cameră de zi vintage sau decorată în stil eclectic. Asocierea culorilor în camera de zi ține mult de stilul de amenajare al încăperii și de atmosfera pe care dorești să o emane această încăpere.

    

Sursa foto: Shutterstock

Culoarea covorului din hol 

În afara camerei de zi, holul este cea mai tranzitată zonă, făcând legătura între spațiile cu diferite funcționalități ale locuinței. Pornind de la această premisă, e lesne de înțeles de ce alegerea covorului pentru hol poate o sarcină deloc ușoară. Un aspect important pe care trebuie să-l iei în considerare este acela de a te asigura că acesta se încadrează cromatic în spațiul holului. Fiind o zonă expusă permanent și utilizată frecvent, culoarea covorului pentru hol trebuie să aparțină unei palete închise de culori. 

 

Desigur, dacă vorbim despre amenajarea unui hol mic, e de preferat să optezi pentru modele de covoare cu diverse imprimeuri geometrice, pentru a crea efectul de mărire vizuală a spațiului. Însă e de preferat ca și aceste imprimeuri să păstreze tonuri închise, dat fiind expunerea holului la murdărie. 

Sursa foto: Shutterstock

Ce culoare alegi pentru covorul din camera copilului? 

Camera celor mici trebuie să fie întotdeauna o oază de bună dispoziție, astfel că un covor pentru copii, într-o nuanță pastel, este foarte ușor de integrat în imaginea de ansamblu dintr-o cameră de copii. Design-ul covorului trebuie să fie unul cât mai atractiv pentru copil, chiar dacă acest lucru poate simboliza perturbarea echilibrului stilistic al încăperii. Covoarele multicolore, jucăușe, sunt menite să stimuleze imaginația celor mici, motiv pentru care va trebui să te orientezi spre alegerea unor covoare în culori calde, care sugerează o atmosferă plăcută, precum roșu și portocaliu.

Sursa foto: Shutterstock

Cum alegi culoarea covorului în funcție de stilul mobilierului 

Deja ești captivat complet de covoare? Ei bine, află că există și un alt cod pe care trebuie să-l respecți atunci când vine vorba de achiziționarea unui covor. Importantă nu este doar încăperea în care alegi să plasezi covorul, ci și stilul de amenajare al camerei cu pricina. Covoarele trebuie să fie parte integrantă din decorul camerei și să se armonizeze perfect cu restul elementelor prezente. 

 

Astfel, asortarea culorilor covorului în funcție de stilul mobilei și al camerei în sine este esențială pentru închegarea aspectului final al unei camere. Descoperă mai jos cum alegi culorile covoarelor din locuința ta în funcție de stilul pieselor de mobilier! 

Covor în stil minimalist

Iubit de toți cei care doresc să aibă un interior curat și simplu din punct de vedere al designului, stilul minimalist este definit de principiul „less is more”. Cu o paletă cromatică neutră și mobilier minimalist, acest stil emană simplitate și estetică. Din acest motiv, covoarele care se vor potrivi cel mai bine într-un astfel de decor sunt cele monocromatice, în aceleași nuanțe cu restul pieselor de mobilier din cameră.

 

Alege un covor alb sau gri și în acest fel vei obține un aspect aerisit și minimalist al încăperii. Dacă dorești să abordezi un stil minimalist mai îndrăzneț, poți opta și pentru un covor într-o culoare ușor contrastantă cu restul pieselor de mobilier din cameră. Și culoarea pardoselii are un cuvânt de spus, așa că dacă, de exemplu, vrei să știi ce covor merge la un parchet gri, în stil minimalist, sugestia noastră este să alegi un covor bej sau alb. 

  

Sursa foto: Shutterstock

Culoarea covorului modern 

Atunci când cele mai noi tehnologii pătrund în zona de design interior, rezultatul este o amenajare modernă. Accentele de sticlă și inox, piesele sofisticate de mobilier, decorațiunile minimaliste și iluminatul performant sunt notele definitorii ale modernismului. Nu trebuie să te îngrijorezi, însă, că nu vei putea integra un covor în acest stil de amenajare. Există numeroase covoare moderne ce pot fi elemente de bază ale decorului tău, definitivând stilul ales. 

 

Cât despre culoarea covoarelor moderne, mergi pe cele cu imprimeuri monocromatice sau geometrice variate, în culori care să completeze tonurile din camera în care le amplasezi sau care să le reliefeze și mai mult. Asortarea culorilor într-o casă modernă nu este deloc una complicată, dacă ții cont de aceste aspecte. 

Sursa foto: Shutterstock

Ce culoare are un covor clasic? 

Chiar și stilul clasic, cel care nu se demodează niciodată, poate fi împrospătat prin decorațiuni, așa cum sunt covoarele. Dat fiind că în acest stil regăsim piese de mobilier de bună calitate, masive, cu finisaje deosebite și detalii luxuriante, într-o paletă neutră de culori, pigmentată pe alocuri de culori ce au menirea de a amplifica stilul încăperii, covoarele alese pentru stil clasic sunt, de regulă, cele persane, cu modele florale sau în culori multiple, așa cum sunt cele cu imprimeu geometric sau damasc. Ți-am povestit într-un articol anterior cum alegi covoarele potrivite în amenajarea unui living clasic, dacă ai nevoie de o sursă de inspirație în plus. 

 

Asortarea culorilor covorului cu mobila clasică este una destul de simplă, atâta vreme cât alegi covoare persane și clasice în nuanțe similare pieselor de mobilier, fie ele închise sau deschise la culoare. De pildă, dacă ai achiziționat un mobilier clasic de culoare bej, cu ce se asortează? Cu un covor clasic în aceeași paletă cromatică, desigur! 

Sursa foto: Shutterstock

Culoarea covorului în stilul contemporan 

Detaliile din materiale naturale, tonurile metalizate, culorile din paleta cromatică a extremelor - fie foarte deschise, fie foarte închise - și lumina naturală sunt aspecte care definesc cel mai bine stilul contemporan. Covoarele potrivite pentru un astfel de stil sunt fie cele monocromatice, fie cele geometrice, în dungi sau cu imprimeuri abstracte. 


Desigur, nici dacă alegi un covor pufos în nuanțe aprinse sau un covor tradițional stilizat nu vei da greș în asortarea culorilor covorului cu mobila în stil contemporan. Astfel, ai libertate cât cuprinde, însă ține cont și de restul elementelor din încăpere!

Sursa foto: Shutterstock

Sfaturi pentru asortarea covorului la culorile mobilei 

Cu ce asortăm covorul? În primul rând, cu piesele de mobilier din încăperea în care alegi să integrezi acest elemente de decor. Drept urmare, ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute în acest proces de asortare a covorului la restul elementelor decorative dintr-o încăpere.  

  • Mizează pe un covor în aceeași paletă cromatică 

Dacă dorești să amenajezi o cameră în tonuri pământii de bej sau maro, sau în culori pastelate, sugestia noastră este să optezi pentru covoare din aceeași paletă cromatică cu mobilierul din încăpere. În acest fel vei reuși să creezi o legătură între toate elementele din cameră, prin intermediul culorii covorului. De exemplu, dacă în dormitorul tău există mobilă albă, poți alege un covor bej, pufos, pe care să-l poziționezi în fața patului. 

  • Alege un covor în culoarea mobilei pentru continuitate

Dacă vrei să oferi continuitate stilului de amenajare al camerei în care dorești să plasezi covorul, o variantă de asortare a culorilor covorului la mobila din cameră este alegerea unui covor în culoarea mobilei sau unul în care se să regăsească cel puțin una din nuanțele mobilierului. Acest lucru nu înseamnă că opțiunile de amenajare sunt limitate, căci poți alege și covoare multicolore, cu imprimeuri interesante, care să conțină una dintre culorile pieselor de mobilier. 

  • Optează pentru covoare în culori opuse 

Dacă nu îți dorești să asiguri continuitatea încăperii din punct de vedere cromatic, atunci poți alege un covor în culori diametral opuse pieselor de mobilier. De pildă, pentru mobilă de culoare deschisă, așa cum este albul, griul sau bejul deschis, poți miza pe covoare închise la culoare, precum roșu intens, albastru, grena sau verde. Pentru mobila de culoare închisă te poți îndrepta spre un covor alb sau bej. 

  • Culorile statement vor scoate detaliile în evidență 

Culorile statement ale covoarelor sunt idei excelente de amenajare, indiferent de natura încăperii pe care dorești să o amenajezi. Optează pentru un decor uniform, cu mobilă și parchet din aceeași culoare, apoi plasează în centrul încăperii un covor într-o culoare statement, puternică, transformându-l în punctul central în încăperii.

 

Sursa foto: Shutterstock

Ce covor merge la mobila albă: 3 recomandări

   1.Covor Modern Mila 63002B

Te întrebi ce covor merge la mobila albă dintr-un living minimalist? Ei bine, covorul Covor Modern Mila 63002B poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri. Cu ajutorul imprimeului abstract, acest elemente de decor se va transforma în piesa de rezistență a livingului tău. 

Sursa foto: Covor Modern Mila 63002B (vreaucovor.ro) 

   2.Covor Clasic Erguvan 8671A

Mobila ta albă din livingul amenajat în stil clasic necesită integrarea unui covor care să poată asigura continuitate în camera de zi? Alege Covor Clasic Erguvan 8671A, cu model oriental, care se va integra de minune în decor și va sublinia delicat mobilierul masiv din lemn alb. 

 

 

 

Sursa foto: Covor Clasic Erguvan 8671A (vreaucovor.ro)

   

Asortarea culorilor covorului cu mobila nu este atât de dificil de pus în practică, nici măcar atunci când vine vorba de ce covor merge la mobila albă. Sperăm că acest ghid de asortare a covorului te-a inspirat suficient de mult încât să poți face cele mai inedite alegeri pentru locuința ta, indiferent de stil. Dacă ești în căutarea covoarelor perfecte pentru stilul tău de amenajare, te invităm în magazinul online VreauCovor pentru a descoperi cele mai frumoase modele de covoare! 

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!