.

Ce covoare se poartă în dormitor: Ghid pentru 2022


Ce covoare se poartă în dormitor: Ghid pentru 2022

 

Covoarele sunt printre cele mai de impact accesorii dintr-o încăpere. Acestea pot să dea tonul paletei cromatice aleasă pentru cameră, dar au și roluri practice, precum păstrarea temperaturii ideale din cameră. În dormitor ai nevoie de un nivel înalt de confort, iar covorul trebuie ales fără a uita acest detaliu esențial. 

 

În anul 2022, covoarele revin în atenția amenajărilor interioare și li se recunoaște, în continuare, statutul de cireașa de pe tort a decorului. Ți-am pregătit o prezentare a celor mai trendy modele și feluri în care poți integra covorul în dormitorul tău. Iată mai multe detalii care te vor ajuta să alegi ceva spectaculos:

 
  • Covoare persane

  • Covoare cu patternuri

  • Covoare îndrăznețe în dormitoare mici

  • Covoare asortate cu pereții

Covoare persane

Covoarele cu modele orientale se află pe un trend ascendent în ceea ce privește popularitatea, de câțiva ani încoace. Dacă acestea marcau orice sufragerie în anii 90, acum modelele și nuanțele diverse permit integrarea acestora și în camere precum dormitorul. Găsești covoare orientale în combinații de culori pastelate, cu efect „șters”, care adaugă personalitate spațiului.

 

Covor Clasic Safir

 

Tocmai de aceea există un farmec redescoperit al modelelor persane acum. Odată cu evidențierea importanței pardoselii asupra locuinței, s-a creat un trend în jurul accesorizării acesteia. Atât în ceea ce privește alegerea unor plăci deosebite de parchet sau gresie, dar și pata de culoare pe care o oferă covoarele, aceste aspecte sunt, acum, imposibil de ignorat.

 

 

Covoarele orientale sunt ușor de curățat, datorită firelor scurte din care sunt țesute, dar confortabile, deoarece sunt foarte fine și moi. Un covor Clasic, în nuanțe de crem combinate cu alb, poate întregi un decor liniștit și pastelat din dormitorul tău. De asemenea, un covor Clasic Hunkar, cu patternuri în albastru pastelat va da personalitate dormitorului tău decorat în alb.

Covoare cu patternuri

Culorile sunt folosite în designul interior și în fashion pentru a atrage atenția, a oferi senzația de optimism sau pentru a scoate în evidență personalitatea celor care aleg aceste accesorii. Covoarele cu patternuri colorate sau forme geometrice neconvenționale devin piese de rezistență ale decorului din dormitor. Dacă preferi amenajarea în stil minimalist sau scandinav, un covor colorat te va ajuta să aduci pardoseala în centrul atenției.

 

Covor colorat Marakesh

 

Fiecare încăpere are nevoie de piesa statement care o face specială, așa că poți alege un covor pe care îți face plăcere să-l vezi și să calci în fiecare zi. Un covor modern multicolor se potrivește într-un dormitor pe care vrei să-l înfrumusețezi cu o piesă centrală plină de vitalitate. Materialul moale te va ajuta să te bucuri de un grad ridicat de confort. În special dacă nu ai încălzire prin pardoseala, un covor gros și de calitate îți va proteja picioarele în fiecare dimineață. Dacă preferi un stil boem, un covor colorat Marakesh este suficient de jucăuș pentru a fi integrat chiar și în dormitorul copiilor sau al adolescentului. Un covor care poate fi comparat cu un desen sau o operă de artă este o idee bună pentru fiecare încăpere din casa ta.

Covoare îndrăznețe în dormitoare mici

Poți adăuga interes asupra pardoselei din dormitorul tău de dimensiuni reduse cu ajutorul unui covor cu model spectaculos. Printre modelele clasice, dar cu impact, se numără covoarele Shaggy, care îți oferă modele în culori simple, dar cu linii fluide, elemente cu inspirație din natură sau linii frânte. Este chiar recomandat ca un dormitor decorat în nuanțe neutre să aibă o piesă care îl scoate din anonimitate, chiar dacă doar în fața ochilor tăi.

 

Covor pufos Shaggy Gri

 

Acest tip de covor poate fi chiar un upgrade al unei încăperi demodate, pe care vrei să o readuci la viață cu minimum de efort. Optarea pentru un covor cu pattern special sau în culorile pe care le apreciezi poate schimba semnificativ atmosfera din dormitor. Acesta trebuie să aibă o energie pozitivă și cât mai liniștită, pentru a promova calitatea somnului, dar dacă te pasionează designul interior îți vei dori o bijuterie pentru camera ta preferată.

Covoare asortate cu pereții

Pereții sunt alte elemente importante care oferă personalitate încăperii și dictează ce atmosferă creezi în cadrul acesteia. În 2022, creativitatea este la cote maxime în ceea ce privește amenajările, în special reflectarea personalității și gusturilor personale. Dacă vrei să creezi un efect puternic, asortează covoarele cu patternurile sau culorile întâlnite pe pereți. Fie că este vorba de dungi, combinații abstracte sau culori uni, completează imaginea de ansamblu cu ajutorul covorului.

 

 

Un covor pufos turcoaz este potrivit dacă ai un perete vopsit în această nuanță, iar un covor pufos unicolor se va potrivi de minune într-un dormitor cu accente industriale și pereții gri. Nu uita că poți face alegeri și mai curajoase. De exemplu, dacă ai pereți albastru pastelat, un covor într-o nuanță de albastru închis va oferi o notă de eleganță.

 

În 2022 este important să-ți asumi anumite riscuri și să nu ignori puterea dormitorului în ceea ce privește decorul. Nu ignora această cameră, deoarece atmosfera îți va influența starea de zi cu zi, iar decorul merită să fie cât mai bine pus la punct.

 

Sursa foto: shutterstock.com; vreaucovor.ro

 

 

 

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!