.

Covoare pufoase în living și dormitor: Avantaje și dezavantaje


Covoare pufoase în living și dormitor: Avantaje și dezavantaje

Sursa: https://www.pexels.com/photo/a-cozy-bed-with-ceiling-fan-on-top-7601108/ 

 

În teorie, tuturor ne plac covoarele pufoase, care îți creează senzația de norișori moi atunci când pășești pe ele. Adevărul este că există avantaje și dezavantaje atunci când decizi să plasezi astfel de covoare în living sau în dormitor. Află din articolul nostru care sunt acestea și decide la final dacă este alegerea potrivită pentru tine. 

 

Care sunt avantajele covoarelor pufoase

 
  1. Arată foarte bine pentru designul casei tale

 

În special dacă ai optat pentru un stil de amenajare minimalist sau de inspirație scandinavă, un covor alb pufos va întregi aspectul camerei în care îl plasezi. Dormitorul va deveni o oază și mai profundă de liniște și relaxare, iar livingul va căpăta un aer de eleganță și rafinament. 

Îți vei putea primi musafirii într-o atmosferă caldă datorită senzației de confort oferită de un covor pufos, iar dimineața te vei trezi plin/ă de energie datorită primilor pași pe care îi vei face. Alege un covor pufos care să se potrivească din punct de vedere cromatic cu aspectul camerei și vei observa diferența în starea de spirit pe care ți-o creează. 

  1. Sunt foarte plăcute la atingere

 

Dacă ai copii mici, care adoră să se joace pe covor, aceasta este soluția ideală pentru dormitorul lor. Bebelușii care învață acum să meargă vor putea lua contact cu o suprafață moale, care cu siguranță le va fi pe plac. Poți sta cu ușurință fără papuci pe un astfel de covor și să te bucuri de senzația plăcută pe care covoarele pufoase o creează asupra pielii. 

Simțul tactil joacă și el un rol atunci când vine vorba de alegerea covoarelor, așa că nu neglija acest aspect atunci când te decizi să faci o nouă achiziție pentru casa ta. 

 
  1. Rezistă mult în timp

 

În funcție de materialul din care sunt confecționate, covoarele pufoase rezistă mult în timp dacă sunt îngrijite cu regularitate. Acestea pot fi confecționate din fibre naturale sau sintetice, fiecare având nevoie de tipuri diferite de îngrijire. Un alt aspect important este locul în care covorul este amplasat și dimensiunea acestuia. Covoarele de mici dimensiuni sunt mai ușor de întreținut și, prin urmare, vor rezista mai mult în timp.

Materialul din care este confecționat covorul are un impact și asupra gradului de pătare al acestuia. După cum probabil știi deja, petele trebuie curățate imediat de pe un covor pufos, însă anumite materiale se pătează mai greu, ceea ce contribuie de asemenea la rezistența lor. 

Care sunt dezavantajele covoarelor pufoase

 
  1. Necesită îngrijire periodică

 

Dacă nu petreci prea mult timp acasă sau programul încărcat nu îți permite întreținerea periodică a covoarelor pufoase din locuință, s-ar putea ca acestea să nu fie cea mai bună alegere pentru tine. Este important de știut că acestea trebuie doar scuturate ușor, nu bătute pe sârmă, pentru că altfel riști să se deterioreze. 

Firele lungi ale covoarelor pufoase captează foarte mult praf și păr de animale, așa că trebuie aspirate frecvent - cel puțin o dată la două săptămâni. Dacă sunt amplasate în locuri cu circulație frecventă precum livingul, perioada de curățare este mai redusă deoarece se vor murdări mai repede. 

Pe lângă aspirare, vei fi nevoit/ă să cureți covoarele pufoase cu soluții blânde de curățare sau să apelezi la o firmă specializată de două ori pe an. Dacă decizi să le cureți acasă, poți folosi metode clasice precum soluțiile pe bază de apă și oțet. 

 
  1. Nu sunt ideale pentru spațiile intens circulate

 

În funcție de numărul de membri ai familiei tale, nu este cel mai indicat lucru să amplasezi un covor pufos în living sau în dormitor, unde riscă să se deterioreze mult mai repede din cauza fricțiunii. Fibrele lor lungi pot fi ușor pierdute în fiecare zi. În funcție de calitatea covorului achiziționat, numărul fibrelor pierdute va fi mai mic în cazul unuia de înaltă calitate. 

Cu cât covorul este mai des utilizat, cu atât va trebui să îl cureți mai des. Poți alege să plasezi un covor pufos de mici dimensiuni și în nuanțe colorate în camera copiilor, astfel încât petele să nu fie la fel de vizibile. Optează pentru un covor de dimensiuni medii pentru sufragerie și pune-l în fața măsuței de cafea pentru a evita fricțiunea în exces. La fel și în cazul covoarelor pufoase din dormitor: dacă vrei să reziste cât mai mult în timp, folosește-l ca decor și așază-l într-o zonă mai puțin circulată de lângă pat. 

 

Luând în calcul aceste avantaje și dezavantaje ale covoarelor pufoase, decizia îți aparține! Gândește-te la nevoile membrilor familiei tale și la felul în care îți dorești să arate camerele din locuința ta. Covoarele pufoase sunt o achiziție ce necesită responsabilitate și dedicare. Începe cu unul din mici dimensiuni și observă diferențele.

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!