.

Amenajarea bucătăriei: Pui sau nu covor în acest spațiu?


Amenajarea bucătăriei: Pui sau nu covor în acest spațiu?

 

Bucătăria este unul dintre cele mai importante spații ale locuinței, în care toți cei dragi se adună la masă, pentru a se bucura împreună de bucatele pregătite cu drag. 

 

Așadar, această încăpere trebuie să asigure un nivel ridicat de funcționalitate, dar și un cadru perfect pentru a socializa. Cât despre confortul resimțit in bucătărie, acesta depinde de ideile pentru amenajarea sa, pe care tu le ai în plan. 

 

Poate oferi mai mult confort un covor pus pe podeaua bucătăriei? Care sunt argumentele în favoarea / defavoarea unei astfel de amplasări? Ce tip de covor ar trebui să ai în bucătărie? 

Iată o serie de întrebări la care vom găsi împreună răspunsuri chiar acum: 

De ce să ai covor în bucătărie?

Covorul pentru bucatarie împiedică un contact direct între tălpi și pardoseala acoperită cu  plăci ceramice reci. Așadar, asigură un confort termic ridicat, în condițiile în care organismul uman pierde 40% din căldura corporală prin extremități. 

 

De asemenea, un covor pentru bucătărie poate reduce cu mult șocul cauzat de impact, în cazul în care un pahar, un borcan, sau orice alt recipient realizat din sticlă este scăpat pe suprafața pardoselii. 

 

Nu în ultimul rand, aspectul unui astfel de covor transformă bucătăria într-un spațiu mult mai primitor. În condițiile în care deja am stabilit că bucătăria poate favoriza socializarea, covorul poate fi o alegere cât se poate de inspirată. 

De ce să nu ai un covor în bucătărie?

Spre deosebire de covoarele din dormitor, sau covoarele din living, cele din bucătărie se murdăresc mai repede, din cauza expunerii în fața peliculelor uleioase, petelor de cafea, cremelor de ciocolată, dulcețurilor de vișine sau afine etc Aceste urme se scot mai greu, de aceea, aspectul covorului își poate pierde din farmec. 

Cum alegi covorul de bucătărie perfect?

O astfel de alegere se ia în funcție de anumiți factori: 

Dimensiunile covorului de bucătărie 

Alege un covor de bucatarie cu dimensiuni asemănătoare zonei de dining. Astfel, poate fi pus și scos cu mai multă ușurință. Optează pentru un material cât mai ferm, pentru a nu se forma pliuri, din cauza mișcării scaunelor sau ale mesei.  

Simplitatea cu care se poate curăța

Ia în calcul achiziționarea de pe site a unui covor pentru bucătărie pe care îl poți întreține foarte ușor. Acest beneficiu poate fi asigurat atât prin alegerea unor dimensiuni cât mai reduse, cât și prin alegerea unui material simplu de curățat, manual sau cu aparate speciale. 

 

Pentru a curăța manual un covor de bucatarie dintr-un material din fibre sintetice, aspiră-l mai întâi, pentru a îndepărta de pe suprafața sa firimituri și alte reziduuri alimentare. Curăță-l apoi cu un detergent specific pentru covoare și lasă-l la uscat într-un spațiu ventilat. 

Design-ul unui covor de bucătărie 

Ține cont de următoarele recomandări, pentru a alege un design al covorului de bucătărie, pe care toți cei prezenți în acest spațiu îl vor remarca: 

 
  • Dacă în bucătărie, cromatica nu include o gamă variantă de nuanțe, sau este compusă din tonuri terne, optează pentru un covor în nuanțe vii, pentru un strop de culoare binevenit. 

 
  • De asemenea, poți opta pentru nuanțe ale covorului de bucătărie complementare cu mobilierul sau cu plăcile ceramice de pe pereți și pardoseală. 

 

În funcție de preferințele estetice, alege cel mai potrivit covor cu model din oferta noastră. Îți punem la dispoziție o gamă variată de produse, cu imprimeuri abstracte, florale și geometrice, ce se pot integra cu naturalețe în decorul bucătăriei pe care o amenajezi. 

Proprietățile sale antiaderente

Un covor de bucătărie foarte bun trebuie să asigure anumite proprietăți împotriva alunecării. În acest sens, este esențial să dispună de un strat realizat din cauciuc, pentru mai multă stabilitate, în contextul în care podeaua este acoperită cu linoleum sau plăci ceramice, materiale pe care se poate aluneca ușor. 

Materialul

Evită să comanzi un covor pentru bucătărie realizat din bumbac. Fără discuție, o astfel de țesătură este foarte plăcută la atingere, însă foarte puțin rezistentă la pete și trafic intens.

 

În schimb, covoarele din poliester asigură durabilitate în fața petelor și mucegaiului, oferind și ele o senzație tactilă plăcută, chiar daca nu se ridică la nivelul celei oferite de bumbac.

 

Covoarele din materiale dure, precum nailonul, sunt ideale pentru bucătarii cu trafic intens și în care se gătește foarte mult. De asemenea, produsele realizate din polipropilenă reprezintă permite o întreținere facilă, datorită texturii impermeabile. 

Concluzii

Cu toate că integrarea unui covor în spațiul bucătăriei reprezintă o alegere pe care mulți evită sa o facă, comandarea unui produs cu proprietăți potrivite unui astfel de mediu poate genera o serie clară de beneficii. 

 

Poate că cel mai important criteriu de alegere este materialul, deoarece bucătăria este asociată unor niveluri ridicate de murdărie. Adăugând în coșul de cumpărături un covor dintr-un material simplu de curățat, rezolvi o ecuație extrem de importantă. 

 

Secundar, dimensiunile și estetica unui astfel de produs pot îmbunătăți aspectul general al încăperii. Un covor pentru bucătărie nu trece neobservat de cei care vin în vizită, mai ales atunci când este ales în tonuri potrivite cu stilul de amenajare preferat. 

 

Ține cont de aceste sfaturi și comandă de pe vreaucovor.ro cea mai potrivită soluție pentru bucătăria ta. Profită de gama variată de produse, la prețuri cât se poate de avantajoase, apoi adaugă modelul preferat în cos și comandă-l rapid!

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!