.

Întreținerea covoarelor pufoase. Sfaturi și trucuri practice

Imagine covoare pufoase 1

Covoarele pufoase sunt un accesoriu potrivit oricărei locuințe, indiferent de stilul acesteia. Moi și confortabile, completează cu succes livingul și dormitorul, oferindu-le mai multă personalitate. Spre deosebire de alte tipuri de covoare, însă, pot fi mai greu de curățat și spălat acasă. De aceea, am adunat în acest articol cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să îți întreții corespunzător covorul.

Caracteristicile covoarelor pufoase

În această categorie intră mai multe covoare, printre care shaggy, piele de oaie și flokati.

Covoarele shaggy au firele lungi, între 2 și 5 centimetri, cu o formă care amintește de tăieței. Au un aspect neîngrijit, ceea ce le face să iasă mai mult în evidență. Cele piele de oaie sunt confecționate în prezent în special din fibre sintetice, însă păstrează forma clasică. Nu în ultimul rând, flokati sunt țesute din lână și au o grosime mai mare.

Astfel, covoarele pufoase pot fi confecționate atât din fibre naturale, cât și din cele sintetice. Lungimea și densitatea fibrelor le oferă un grad ridicat de confort. Pot fi folosite în sufragerie, în dormitor, în stânga și dreapta patului, dar și în camera copiilor, unde aceștia petrec mult timp jucându-se pe podea.

Cum întreții covoarele pufoase

Din păcate, aceste covoare își pot pierde din calități dacă nu sunt îngrijite corespunzător. Iată ce trebuie să faci pentru a le păstra aspectul și moliciunea vreme îndelungată.

Alege covorul potrivit

Chiar dacă acesta nu este de fapt un sfat pentru întreținere, alegerea celui mai potrivit covor pentru nevoile familiei este extrem de importantă. Pentru camera copiilor, de exemplu, e recomandat să optezi pentru un model cu mai multe culori sau modele. Astfel, dacă cei mici îl vor păta, urmele nu vor fi atât de vizibile. Pentru dormitorul tău, în schimb, poți alege covorașe albe sau bej.

Rotește regulat covorul pentru a-i păstra aspectul

Cu cât calci mai mult pe un covor pufos, cu atât mai repede se va aplatiza. Probabil ai observat deja acest lucru în living: zona de lângă canapea, unde apeși zilnic cu picioarele, este puțin mai tasată decât cea de sub măsuța de cafea. Pentru a evita problema, tot ce trebuie să faci este să îl rotești regulat. Astfel, covorul tău va avea o durată de viață mai lungă.

Imagine blog 2

Cum cureți corect covoarele pufoase

Deși au multe beneficii, trebuie să recunoaștem: covoarele pufoase pot fi greu de curățat, mai ales dacă amâni activitatea. Pentru a-ți ușura munca, ține minte următoarele sfaturi.

Ține cont de recomandările producătorului

Covoarele ar trebui să vină cu o etichetă de îngrijire, în funcție de materialul din care sunt confecționat și densitatea fibrelor. Păstrează această etichetă sau, dacă ai aruncat-o deja, cere părerea unui angajat de la o firmă de curățenie. Dacă nu ții cont de nevoile specifice ale covorului, există riscul de a-l deteriora atunci când îl cureți sau speli.

Scutură-l bine

Primul pas în curățarea unui covor pufos este să îl scuturi bine de praf și alte particule. Acestea se pot prinde printre fire, iar dacă ai tot amânat să îl aspiri, va fi mai greu de curățat. Atenție, nu îl bate pe sârmă, pentru a nu-l strica.

Aspiră-l corect

E recomandat să aspiri covoarele pufoase mai des decât pe alte tipuri de covoare. Altfel, te vei chinui mai mult să scoți praful din ele.

În general, ar trebui să faci activitatea aceasta o dată la două săptămâni. Desigur, dacă ai copii sau animale de companie, ar trebui aspirate mai des. Ia în considerare și camera în care sunt așezate: cele din living se vor murdări mai repede decât covoarele din dormitor.

Imagine blog 3

Cum speli corect covoarele pufoase

De două ori pe an (sau mai des, dacă este nevoie), covoarele pufoase trebuie spălate după ce au fost aspirate. Iată ce trebuie să faci.

Folosește soluții de curățare blânde

Indiferent din ce material sunt confecționate, covoarele pufoase pot fi mai delicate. De aceea, îți recomandăm să le folosești cu soluții specifice, de preferat naturale sau chiar DIY (pe bază de apă și oțet).

Apoi, lasă-le la uscat la soare, de preferat întinse, nu agățate, pentru a nu-și modifica forma din cauza greutății.

Curăță petele în timp util

Dacă se întâmplă să verși ceva pe covor, curăță-l imediat. Folosește o cârpă și tamponează ușor, nu freca. Apoi, curăță zona respectivă cu detergent și clătește. În cazul în care pata nu s-a curățat, du covorul la spălătorie.

Pentru accidentele animalelor de companie, stropește cu puțin oțet, care va înlătura mirosul neplăcut. Dacă ai covorul murdar de noroi, în schimb, lasă-l să se usuce, apoi curăță delicat cu o perie.

Folosește sfaturile de mai sus pentru a-ți întreține covorul și pentru ca acesta să rămână mereu un element de confort în locuința ta.

 

Sursă foto 1: https://unsplash.com/photos/KJFKCed0YKo 

 

Sursă foto 2: https://unsplash.com/photos/qGheSe6xIVY 

 

Sursă foto 3: https://unsplash.com/photos/wPYvAFGrL4A 

 

Suport clienti Luni - Vineri 10:00 - 17:00

0758575918 contact@vreaucovor.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!