Cele mai întâlnite dificultăți în casele unde există COVOARE

( cuvinte)

Aspectul armonios al locuinței reprezintă sursa de energie pentru clipe bune și mai puțin bune. Se întâmplă deseori să întâmpinăm situații nu tocmai plăcute, provenite în urma unor accidente care ne plasează în postura de a căuta neîncetat răspunsuri la întrebări.

În rândurile ce urmează am pregătit un mic ghid util care, sperăm noi, să vă fie de folos atunci când întâmpini probleme de acest gen.

Cum cureți oja de pe covor?

Greșelile se strecoară cu ușurință în viețile noastre în orice domeniu, o clipă de neatenție poate duce nu numai la distrugerea unor țesături importante, ci și a stării de spirit, la gândul cum putem diminua pata sau cum o putem face să diaspară cât mai repede cu puțință.

Petele pot distruge definitiv aspectul covorului, din acest motiv, îți recomandăm să acționezi cât mai repede cu putință. De asemenea, ținem să menționăm faptul că orice substanță utilizată trebuie aplicată într-o cantitate minusculă pentru a descoperi dacă materialul textil nu se degradează.

Principalii pași sunt:

Fie că introducem în dialog îndepărtarea petelor de pe covoare concepute din fibre sintetice, fie din fibre naturale, procedura coincide în ambele situații.

  1. Primul pas în îndepărtarea petelor de ojă de pe covor este înlăturarea excesului printr-un obiect ascuțit (o coală de hârtie) sau se tamponează suprafața cu șervețele de hârtie. Odată efectuat acest pas, putem umezi o dischetă demachaintă și presa zona pentru câteva secunde. Nu încercați să frecați excesiv, deorece această acțiune poate rezulta prin deterioarea și aplatizarea fibrelor covorului. În urma acestui pas este important să slălați zona cu un lichid de curățare uscat pentru ca rezultatul să fie cel dorit.
  2. O altă modalitate prin care acest deranj poate fi îndepărtat se regăsește într-un solvent extrem de utilizat și benefic în multe situații. Alcoolul izopropilic se toarnă pe suprafața pătată și se lasă să acționeze până când urmele încep să se dizolve treptat. Acest solvent este foarte util în cazul ojeloc în nuanțe deschise, pentru cele cu tonuri închise, probabilitatea de a se îndepărta total este dependentă de gravitatea situației.

Cu ce se curăță guma de mestecat de pe covor?

Acest tip de situație este des întâlnit în cadrul familiilor cu copii care sunt mereu energici și plini de entuziasm. Indiferent de cauza care a determinat apariția gumei pe covor, avem nevoie de soluții eficiente. Care sunt acestea?

  1. Prima manieră de a îndepărta guma de mestecat de pe covor este de a răci subiectul. Adaugă câteva cuburi de ghează într-o pungă de plastic apoi plaseaz-o pe suprafața gumei. Așteaptă până guma se întârește pentru a o putea dezlipi. Curățarea reziduurilor poate fi efectuată cu ajutorul unei lavete înmuiate în apă călduță cu detergent.
  2. Fiind un produs „păcătos”, guma de mestecat mai poate fi îndepărtată de pe covor prin intermediul fierului de călcat. Cea mai cunoscută tehnică de îndepărtare a gumei de pe covor se regăsește în aplicarea unei coale de hârtie sau ziar peste gumă, apoi prin intermediul căldurii unui fier de călcat să dobândiți eficient rezolvarea problemei.

Cum îndepărtăm ceara de pe covor?

Așa cum am menționat și în rândurile anterioare, o bună modalitate de a îndepărta ceara de pe covor este fierul de călcat și hârtia. Pentru acest tip de problemă ai nevoie de un fier de călcat, șervețele de hârtie și folie de copt siliconată.

Primul pas este curățarea în profunzime a excesului de ceară prin intermediul unui cuțit. După ce suprafața a fost înlăturată, aplicați un șervețel peste care atașați o bucată de foaie siliconată de copt. Cu fierul încins apăsați pe suprafață. Pentru ca efectul să fie vizibil este necesar ca după o primă aplicare a șervețelului pe covor, să puneți din nou unul curat până când ceara este îndepărtată total.

Pentru a evita acumularea de praf pe suprafața proaspăt curățată, puteți folosi un șervețel pe bază de alcool pentru a îndepărta micile reziduuri rămase pe covor.

Cum împrospătezi un covor?

Indiferent de programul aglomerat, ritualurile zilnice și clipele solicitante cărora trebuie să la fecem față, suntem mereu conectați la ambientul locuinței care, de cele mai multe ori este sursa de energie pentru fiecare zi.

Timpul dedicat curățeniei generale este momentul în care covoarele din casă ocupă un loc fruntaș în atenția noastră, fie că decidem să le ducem la curățătorie sau să le spălăm acasă. Dacă te întâlnești frecvent cu dificultatea de a resimți un miros greoi, cu siguranță este momentul pentru a afla cum împrospătezi un covor.

Bicarbonatul și oțetul sunt principalele surse care te vor ajuta să scoți mirosul neplăcut din locuință, precum să și îmbii ambientul cu un aer proaspăt de care să te bucuri pe deplin.

Cum introducem în uz bicarbonatul într-o astfel de situație? Presară o cantitate considerabilă de bicarbonat pe suprafața unui covor și asigură-te că toată suprafața este acoperită în profunzime. Pentru a aplica în mod facil bicarbonatul, alege o perie cu ajutorul căreia să împrăștii pe toată dimensiunea acestuia.

Odată efectut acest pas, covorul trebuie lăsat peste noapte, eventual și a doua zi, urmând ca mai apoi tot produsul să fie extras de pe covor cu aspiratorul. În cazul în care produsul nu poate fi înlăturat cu succes numai cu aspiratorul, peria menționată anterior este ajutorul de nădejde.

Curăță covorul în întregime și lasă ferestrele larg deschise pentru cel puțin 2 ore. Te vei bucura de un aer proaspăt și vei sesiza că mirosul urât nu-și va mai face simțită prezența atât de repede.

Cum folosim oțetul în acest caz? Pentru a răspunde facil la întrebarea: cum împrospătezi un covor, am menționat anterior și oțetul. Ei bine, în acest caz, pașii sunt:

Este necesară pregătirea în prealabil a unui recipient cu pulverizator și a unor cantități potrivite de oțet și apă. Adaugă în recipient 500 ml apă și 300 ml oțet apoi pulverizează pe suprafața covorului, asigurându-te că acesta este amplasat într-un loc ferit de trafic și cu ferestre pentru a oferi mirosului înțepător de oțet libertatea de a ieși afară.

Este recomandat cal cel puțin o jumătate de zi covorul să nu fie călcat de nimeni. După ce timpul s-a scurs și covorul s-a uscat bine, aspiră în profunzime suprafața acestuia.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru acest moment. Sperăm că am fost de ajutor și te așteptăm cu comentarii atât aici, cât și pe paginile noastră de Facebook și Instagram. Nu ezita să ne scrii dacă vrei să afli informații despre covoare.

Lăsați un comentariu