Contează doar pardoseala modernă sau și utilitatea covorului?

( cuvinte)

Acasă este, prin definiție, sanctuarul fiecărei persoane. Acolo ajungem după o zi obositoare la locul de muncă, după un party memorabil cu prietenii sau după o simplă ieșire în parc cu animalul de companie. Tocmai de aceea, acasă este locul în care ar trebui să beneficiem de confort deplin, de liniște și de energie.

În acest articol, vom vorbi despre modul în care multe persoane își renovează locuința, din prisma caracterului modern al pardoselii, dar și a funcționalității covoarelor. Deseori, atunci când pardoseala este nouă și, bineînțeles, merită să fie valorificată, tindem să renunțăm la covoare. Totuși, o locuință nu capătă sensul de „cămin” până nu avem pe jos și covoare.

Mai mult decât atât, covoarele aduc în orice încăpere o doză suplimentară de intimitate și de căldură. Chiar și în cazul în care pardoseala prezintă un model rafinat, nu ar trebui să renunțăm complet la aceste țesături, deoarece rolul lor principal depășește caracterul estetic și protejează parchetul sau gresia de uzură.  

Covoarele și bucătăriile = o ecuație cu sau fără sens?

În ziua de astăzi, decorarea bucătăriilor cu ajutorul covoarelor pare o alegere fără sens pentru unele persoane. Într-adevăr, discutăm despre o încăpere în care se acumulează zi de zi firimituri sau se pot scăpa lichide pe jos.

Cu toate acestea, pardoseala trebuie într-un fel sau altul protejată, chiar și dacă este realizată din materiale de calitate sau prezintă rezistență la alunecare. Astfel, există o categorie de țesături speciale pentru aceste încăperi. Este vorba despre covoarele cu fir scurt, ușor de curățat și de spălat.

Covoarele din baie – secretul confortului de acasă

Asemenea bucătăriei, baia surprinde acel spațiu cu umiditate crescută. Pe de altă parte, gresia rece din baie nu este tocmai ceea ce ne dorim ori de câte ori ieșim din cabina de duș sau din cadă cu picioarele goale. Deși folosim papuci de casă, aceștia nu reduc riscul alunecării, iar pardoseala umedă face parte din specificul băii.

Prin urmare, covorașele pentru baie, cu rol absorbant, reprezintă opțiunea perfectă pentru această încăpere, indiferent dacă acoperă în totalitate suprafața podelei sau nu.

Holurile și lupta constantă împotriva prafului

Fiecare dintre noi știe cât de repede se acumulează pe hol praful, noroiul sau murdăria adusă de afară pe pantofi. Așadar, niciun spațiu de acest gen nu ar trebui să facă excepție de la acoperirea pardoselii cu covoare.

Bineînțeles, în funcție de cât de des este tranzitat holul, se pot alege variante de covoare cu fir scurt sau lung, mai pufoase sau mai simple.

Dormitorul și living-ul – încăperile în care estetica devine o necesitate

Fără discuție, atât dormitoarele, cât și camerele de zi descriu acele încăperi în care membrii familiei își petrec cea mai mare parte a timpului, iar caracterul estetic al elementelor de design se bucură de o însemnătate aparte.

Covoarele potrivite pentru dormitor, dar și pentru living nu trebuie să acopere în totalitate pardoseala, ci doar zonele mai expuse circulației, oferind exact acea notă de confort necesară. Totodată, modelul țesăturilor trebuie ales în concordanță cu ambientul și cromatica spațiului respectiv.

Evident, pardoseala și covoarele au rolul lor în orice locuință, atât din punctul de vedere al decorului, cât și al funcționalității. În cazul în care nu sunteți încă pregătiți să renunțați la covoare în favoarea pardoselii, vă așteptăm să descoperiți pe site o selecție de țesături moderne.

Lăsați un comentariu