Cum alegem covoarele pentru hol

( cuvinte)

Covoarele aduc confort și culoare în orice locuință dar necesită atenție în alegerea măsurii, culorii și materialelor ce se potrivesc cu decorul camerei în care sunt amplasate. Un covor bine ales va deveni o piesă de rezistență în locuință și va accentua plăcut restul mobilierului.

Pentru a obține un decor complet trebuie să ne asigurăm că acesta este practic, echilibrat cromatic și răspunde nevoilor locatarilor. Prin decor înțelegem o multitudine de detalii evidente sau minuscule de la culoarea pereților, tablouri aplicații luminoase, până la covoarele folosite pentru pardoseală.

Se întâmplă des ca holul să fie ignorat în amenajarea locuinței deoarece mulți îl consideră doar un spațiu de tranziție. Holul de la intrare este spațiul de primire al casei tale, locul în care îți întâmpini invitații și prima impresie a celor ce îți vizitează căminul. Indiferent de dimensiunea acestuia, poți să-l faci mai primitor și confortabil cu ajutorul unui covor bine plasat. Există case care par de-a dreptul neprimitoare și reci încă de la intrare, deoarece holul nu a fost amenjat corect și lipsește un covor.

În continuare îți vom arăta cum să alegi covorul pentru hol potrivit, pentru a oferi o stare de bine tuturor persoanelor care îți trec pragul.

 

  1.     Află dimensiunile holului

Înainte de a achiziționa un covor trebuie să începi prin a măsura cu atenție holul. Vei avea nevoie de o ruletă cu care să măsori din perete în perete lungimea și lățimea holului. Covorul pentru hol nu trebuie să acopere întreaga suprafață, deci poți scade 10 - 15 centimetri din fiecare latură a holului pentru a obține măsurătorile covorului.

Va trebui să hotărăști dacă dorești să lași o suprafață de pardoseală vizibilă, dacă pardoseala este nouă sau are o culoare plăcută, ce vrei să iasă în evidență. Covorul ales trebuie să se potrivească la forma holului. Covoarele dreptunghiulare sunt alegerea cea mai frecventă pentru holuri, însă poți opta și pentru un covor rotund dacă nu dispui de mult spațiu.

Dacă este nevoie poți măsura și verifica dimensiunile de două ori.Trebuie să acorzi atenție și modului în care se deschide ușa și cum este amplasat restul mobilierului din hol, pentru a nu risca să achiziționezi covoare prea mari care să blocheze ușa de la intrare sau ușile mobilierului.

  1.     Alege materialul covorului

Când alegi covorul pentru hol va trebui să iei în considerare faptul că acesta va fi supus unei uzuri specifice. Toată lumea care intră în casa ta trece prin hol, deci traficul va fi intens, iar murdăria și umiditatea vor fi frecvente. Din acest motiv, este indicat să alegi cu atenție materialul din care este confecționat covorul pentru hol.

Polipropilena este unul dintre materialele sintetice extrem de rezistente, care se potrivește zonelor cu trafic frecvent precum holul. Alături de durabilitate crescută, covoarele din polipropilenă se curăță și se usucă ușor.

Covoarele pentru hol din polipropilenă au cel mai avantajos preț, sunt viu colorate și vin într-o varietate impresionantă de modele. Aceste covoare sunt cea mai bună variantă dacă nu dispui de un buget generos pentru decorare. Pentru amenajările ce tind a cuprinde deosebite stiluri, acest material surprinde prin versatilitatea modelelor și capacitatea de a se plia ușor pe cerințele momentului actual. Durabilitatea și aspectul estetic sunt doua elemente ce întregesc motivația celor ce le aleg pentru a le reprezenta locuințele, mai ales în zona specificată anterior.

 

3. Caută modelul potrivit

Covorul pentru hol trebuie să dețină un model care să fie complementar cu paleta de culori a pereților, a tavanului și a restului de mobilier existent deja în hol. Pentru niște pereți în culori îndrăznețe este indicat un covor în nuanțe mai neutre care să se îmbine armonios în decor. Iar în cazul unor pereți în culori monotone poți folosi un covor cu model dinamic pentru a da viață holului.

În cazul covoarelor pentru hol, trebuie evitate modelele prea aglomerate ce pot obosi privirea. Sunt recomandate modelele geometrice, deoarece se integrează cu succes în orice încăpere. Pentru un decor clasic ce nu se demodează poți opta chiar și pentru un covor persan.

4. Alege culoarea covorului

Când alegi culorile pentru covorul din hol te poți folosi de câteva reguli simple de cromatică. O variantă este utilizarea culorilor complementare sau complet opuse pe roata culorilor. Exemple de astfel de perechi de culori sunt: roșu și verde, portocaliu și albastru, galben și violet, etc. Unii preferă chiar să aleagă culorile adiacente unei nuanțe complimentare. Un lucru este sigur, indiferent de culorile preferate, vei găsi un covor pentru hol pe placul tău.

5. Optează pentru grosimea adecvată

Grosimea covorului ce urmează a fi amplasat în hol este influențată de tipul de material din care este confecționat. Trebuie să ții cont de uzura adusă de intrarea în casă, cu diferite tipuri de încălțăminte, în condiții variate de vreme. Dacă alegi un covor pufos pentru hol, acesta se va degrada rapid în aceste condiții comparativ cu un covor cu fibre țesute scurt.

Un covor modern de tip shaggy este mai potrivit pentru o zonă de relaxare, lângă pat sau fotoliu, pentru a-ți afunda picioarele în ceva confortabil și moale. Dacă pui un covor shaggy în hol, există riscul să te împiedici în firele lungi, iar mizeria de pe pantofi să fie reținută în fibrele acestuia.

Cele mai bune covoare pentru hol sunt fabricate din fire scurte, fiind mai sigure și mai practice. De asemenea, rezistența acestora este crescută și se curăță mai repede de murdărie.

În concluzie, orice locuință are nevoie de un covor pentru hol pentru a proteja pardoseala la intrarea în casă. Acum că știi cum să alegi un covor pentru hol este momentul să comanzi unul pentru propria ta casă de pe VreauCovor.ro. Descoperă acum toate ofertele!

Lăsați un comentariu