Cum alegem covorul ideal pentru un design minimalist?

( cuvinte)

În ultimii ani, minimalismul a luat amploare, influențele nordice fiind din ce în ce mai reabilitate în funcție de fiecare persoană în parte. Minimalismul în design-ul interior are ca aspect fundamental crearea unui echilibru cromatic funcțional și rațional.

Conceptul de minimalism se pliază foarte bine pe ideea de „less in more”, pe elementele esențiale care aduc nuanță locuinței, prin frumusețea simplității. Această idee pune în lumină un termen extrem cunoscut și populat, mai ales în rândul rețelelor de socializare, anume: „hygge”.

Acest termen are origine norvegiană și daneză, a cărui semnificație se împarte pe mai multe paliere, dar care denotă per ansamblu ideea de confort, prietenos și relaxant. Ideea de bază pe care cei care utilizează termenul doresc să o evidențieze, mai cu precizie și în cazul nostru este de „cămin confortabil”, de o anumită intimitate pe care dorim să o oferim casei noastre.

Ambientul unic, deborbant și dependent de unica personalitate. Fiecare locuință este specială prin felul în care reușește să transmită armonia și ambientul specific.

Mergând pe ideea de a compune un design interior minimalist cu esența „hygge” alături, haideți să dăm nuanță unei imagini speciale, care să vă reprezinte în totalitate.

Luminile și texturile – cum le integrăm în design?

Lumina aduce de fiecare dată armonie locului, grație naturii minimalismului, conceperea unui design interior în acest stil, scoate la suprafață partea rațională a texturilor și luminilor amplasate în încăpere. În primul rând, este un aspect primordial să scăpăm de senzația inutilă de încărcare, utilizând fiecare element decorativ cu un scop bine definit.

Includerea oportună a texturilor și accentelor de lumină, aduc o notă distinctă întregului design, fără a fi nevoie de zonarea spațiului disponibil cu piese care nu aduc niciun fel de folos.

Armonia cromatică – spune o poveste despre un tot conceput inteligent

Regula de aur a stilului minimalist, atunci când discutăm despre combinațiile cromatice, face referire la culori neutre, precum bej, gri, negru și alb. Contrastarea tonurilor pline de lumină cu cele închise, este o modalitate excelentă de a valoriza potențialul design-ului per total.

Organizarea spațiului

Vitală în oricare capitol al vieții, organizarea în stil minimalist definește noțiunea de echilibru vizual. Delimitarea inteligentă a zonelor, utilizând spații de depozitare eficiente ne aduce o liniște psihică. Alegerea unor piese de mobilier cu funcții multiple conferă posibilități multiple de amenajare strategică a locului.   

Covorul potrivit pentru stilul minimalist

Texturile sunt cele care ne aprofundează într-un amalgam de senzații plăcute. Când alegem un covor pentru dormitor sau un covor pentru living, ne ducem cu gândul la atingerea fină a materialului.

Covoarele, cuverturile și pernele fac parte cu succes dintr-un capitol conceput și menit să aducă senzații de confort, plăcere și relaxare. Colecția de covoare Truva, disponibilă pe site-ul nostru prezintă modele deosebite, care pun în valoare simplitatea formelor delicate, a modelelor ce rezumă un contrast atent de nuanțe neutre, impresionante.

Aceste modele poziționează abordarea minimalistă pe un podium ales, care tinde să ne transforme dorința de confort în realitate. Selecția de covoare Truva completează armonios decorul, fiind disponibile în dimensiuni variate, potrivite chiar și pentru cele mai neîncăpătoare camere.

Vă invităm să descoperiți covoare deosebite, concepute să inspire prin liniaritate și combinații de nuanțe reci cu neutre și nu numai. Dacă sunteți în căutarea unui covor perfect pentru locuință, nu ezitați să ne contactați, sau să vizualizați colecția completă de covoare disponibilă pe site.

Lăsați un comentariu