Cum alegem un covor modern pentru living?

( cuvinte)

Livingul este centrul social al casei, locul unde toată familia se reunește. De multe ori, amenajarea locuinței se începe cu această încăpere, și de acolo se dă tonul pentru amenajarea restului de încăperi.

Amenajarea acestei camere trebuie să îmbine funcționalitatea și bunul gust, fiind încăperea care suferă un trafic intens, iar dacă acesteia i se adaugă și copii sau animale de companie, alegerea unui covor potrivit devine o provocare.

Covorul este un element de decor extrem de versatil, cu care poți schimba ușor aspectul oricărei încăperi și oferi o doză de confort. Poți experimenta cu modul în care așezi covorul pe pardoseală, cu culorile, forma și dimensiunea acestuia.

Livingul este de obicei un spațiu mare, deci covoarele de dimensiuni mici vor crea dinsconfort vizual și nu se vor integra prea bine în estetica încăperii. Regula de bază în alegerea dimensiunii covorului este să delimitezi spațiul central al camerei cu covorul. Acesta trebuie să susțină tot mobilierul sau măcar picioarele din față ale pieselor de mobilier.

Covoarele în living au o mulțime de scopuri, precum protejarea picioarelor de răceala pardoselii, amortizarea zgomotelor, reținerea prafului, și scopul pur estetic, de decor. Deci înainte de a achiziționa un covor modern pentru living va trebui să decizi care va fi scopul principal al acestuia.

Covoare shaggy

Covoarele shaggy sau covoarele cu fir lung sunt foarte populare ca elemente de decor în living, deoarece oferă personalitate și confort oricărei încăperi. Textura acestora este moale și pufoasă, deci este perfectă dacă vrem să ne așezăm pe podea sau să ne jucăm cu micuțul nostru.

Covorul shaggy modern este perfect pentru living deoarece aduce textură și culoare pardoselii. Covoarele shaggy cu model au iubitorii lor, însă majoritatea pasionaților de design interior aleg covoarele shaggy uni sau într-o singură culoare.

Datorită texturii inedite a acestor covoare, poți experimenta cu diverse culori pentru a obține un aspect inedit. Un covor shaggy alb sau roșu aprins, va face senzație, oferindu-i livingului tău un aspect modern în același timp.

Covoare cu model floral

Odată cu venirea primăverii, ne dorim să aducem o parte din prospețimea primăverii și în casele nostre. Un covor floral în living, spațiul în care ne adunăm să petrecem clipe frumoase, poate fi o modalitate foarte bună de a aduce primăvara și în casele noastre. Indiferent de anotimp, covoarele florale adaugă o doză de stil și eleganță locuinței tale.

Covoarele cu model floral au fost pentru foarte mult timp, covoare clasice asociate cu stilul tradițional. Motivele florale împreună cu tulpini, medalioane, și flori la dimensiuni mai mici se găsesc încă în covoarele tradiționale, ce oferă un aspect exotic oricărui spațiu.

Dacă îți dorești un covor modern pentru un design contemporan al livingului, îți sugerăm covoarele florale cu linii clare și imprimeuri florale mari. Îți recomandăm să alegi covoare florale în nuanțe puternice, moderne, cum ar fi verde și gri, alb și negru, ori mov și alb.

O idee pentru decorarea livingului este alegerea unui covor floral cu culori aprinse și imprimeu mare, cu mobilier vintage. Pentru cei care au adoptat un stil minimalist în living, un covor floral în living poate aduce o bucată din natură în interior.

Covoare cu model geometric

Covoarele cu model geometric fac parte din categoria de covoare moderne ce se potrivesc oriunde cu grație. Acest trend a revenit în forță în acest an, reinterpretat ca și combinație de imprimeuri, culori și texturi ce are ca scop accentuarea spațiului în care locuim și oferirea unui aer modern.

Modelele geometrice sunt speciale datorită construcției din linii drepte și curbe, suprapuse pentru a crea modele deosebite. În privința culorilor, majoritatea vin în culori și nuanțe neutre, însă pentru cei dispuși să experimenteze există și modele de covoare geometrice în culori aprinse.

Când alegi să îți decorezi livingul cu covoare geometrice trebuie să decizi care va fi punctul central al încăperii. Dacă vrei să folosești covorul ca și piesă centrală de decor, poți opta pentru imprimeuri solide și puternice care să atragă atenția.

Deci dacă canapeaua ta are o culoare neutră poți alege liniștit un covor geometric cu un imprimeu îndrăzneț. Poți merge chiar mai departe și alege o culoare puternică dacă vrei să transformi covorul în piesa de decor centrală.

Covoare colorate

Anul acesta culorile sunt în tendințe, amenajarea interioară se va îmbogăți cu culori puternice și accente. În ceea ce privește livingul, covoarele colorate sunt recomandate deoarece vor oferi energie și pozitivitate spațiului.

Dacă nu te poți decide asupra culorilor pe care vrei să le aduci în livingul tău, avem câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi un covor colorat:

• Culorile deschise pot face ca un spațiu mic să pară mai mare. Pentru ca o cameră să se simtă spațioasă, ia în considerare nuanțele pastelate, albul sau o combinație de culori palide și strălucitoare.

• Culorile închise sau culorile reci cum ar fi albastru, verde și violet creează o atmosferă calmantă. În acest sens, chiar și schemele de culori monocromatice deschise funcționează adesea foarte bine.

• Culorile strălucitoare și vibrante creează un sentiment de energie. Nuanțele de portocaliu, roșu sau verde lime vibrant pot adăuga energie spațiului tău.

• Culorile bogate și profunde fac ca o cameră să se simtă mai intimă. Pentru o cameră confortabilă în care se adună familia, încearcă covoare moderne cu nuanțe precum vișiniu, ciocolatiu sau bleumarin.

Totuși, trebuie să reții un aspect: covoarele multicolore pot tinde să copleșească. Asigură-te că se îmbină armonios cu restul decorului. De exemplu, dacă tapițeria de pe mobilier și perdele sunt deja îndrăznețe, alege o culoare neutră de covor.

Covoare persane

Covoarele persane au devenit deja piese decorative clasice. Asta nu înseamnă că nu pot fi reinterpretate ca și covoare moderne pentru un living decorat cu stil.

Covoarele persane sunt cunoscute ca cele mai rezistente și frumoase din lume, fiind confecționate cu măiestrie din materiale de înaltă calitate

Dacă îți dorești să dai un aspect elegant și chiar luxos livingului tău, covoarele persane sunt alegerea ideală. Cheia utilizării acestor covoare este integrarea acestora în decor. Datorită culorilor deosebite, covoarele persane vor transforma complet livingul, în special dacă mobilierul este în culori neutre.

Acestea sunt trendurile în materie de covoare moderne pentru living de anul acesta. Sperăm că am reușit să te inspirăm să faci o schimbare în livingul tău.

Lăsați un comentariu