Cum alegi cel mai bun covor pentru copii

( cuvinte)

Din cele mai vechi timpuri, covoarele au fost folosite în interiorul locuințelor pentru a menține podeaua moale și confortabilă. În afara rolului decorativ al covoarelor, acestea sunt menite să păstreze căldura și să protejeze podeaua de acțiunile agresive ale picioarelor mobilierului. În cazul în care vreți să mutați patul sau biroul copilului, nu vă mai îngrijorați de zgâriatul pardoselii.

Când vine vorba de copii, alegerea mobilierului se face după criterii diferite, mobilierul de exemplu, ar trebui să fie din pal rezistent și ușor, iar lenjeriile de pat, protecțiile saltea și saltelele pentru copii, confecționate din materiale antialergenice, ce pot fi curățate des.

Putem să cădem de acord că atunci când alegem covoare pentru camera copiilor trebuie folosim alte criterii față de covoarele din restul casei. Citiți în continuare sfaturile noastre pentru a alege covoarele din camera copilului.

Un prim sfat pentru părinții ce așteaptă venirea unui micuț este să termine decorarea camerei înainte de a cumpăra covorul. Doar odată ce ați terminat cu zugrăvitul și alegerea mobilierului camerei copilului ( lenjerii de pat copii, perne decorative, dulapuri de haine, pat copii corpuri de iluminat, pături pentru copii, perdele și draperii, protecții saltea, etc.), ar trebui să vă ocupați cu alegerea covorului.

Servirea mesei nu are loc în camera copilului, de regulă, însă, știm obiceiul lor de a strecura gustări peste tot, deci covoarele pentru copii trebuie neapărat să fie ușor de curățat.

Alegerea materialului potrivit

În cazul nou născuților, recomandăm alegerea unui covor pentru copii de înaltă calitate, cu fir scurt pentru a nu strânge mult praf și reziduuri. Deși de obicei aceste covoare sunt fabricate din poliester, polipropilenă sau alte fibre antialergenice pentru a nu irita pielea și a evita adunarea bacteriilor în interiorul lor, trebuie să fiți atenți la achiziționarea covorului.

Vă doriți să cumpărați cu firul scurt, deoarece sunt mai ușor de aspirat, de curățat și spălat mult mai ușor. Dacă covoarele normale sunt mai grele și obișnuiesc să strângă praf, covoarele pentru copii sunt mult mai ușoare și vin cu o suprafață antiderapantă pentru a evita alunecarea și accidentele.

Cel mai probabil copii vor fi în picioarele goale sau se vor întinde pe covor, deci ar trebui să vă asigurați că acesta păstrează căldura. Cel mai bun test în această privință este să călcați cu picioarele goale pe covor. Dacă există o diferență semnificativă între covor și pardoseala rece atunci ați ales covorul bun.

Covoarele din polipropilenă, poliester sau acril sunt o alternativă pentru camera copilului deoarece se pot transforma cu ușurință într-un loc de joacă în imaginația copilului. Un covoraș de joacă în formă de puzzle va pune la lucru imaginația copilului în timp ce va asambla și dezasambla covorul. Puzzle-urile se găsesc în modele variate: puzzle-uri cu animale, cifre, litere, legume sau fructe.

La categoria accesorii baie, puteți opta pentru un covoraș din spumă colorat sau pastel pentru a stimula imaginația copilului.

Design-ul covorului pentru copii

Știm că alegerea designului pentru covorul din camera copilului trebuie să mulțumească atât părintele cât și copilul. Vă recomandăm să căutați covoare care să stimuleze imaginația celor mici. Un covor cu personaje Disney, un covor puzzle sau unul cu străzile unui oraș, pot deveni locul de joacă preferat al copilului.

Culoarea covorului din camera copilului

Camera copilului ar trebui să fie un loc colorat și vesel asemenea copilăriei. Știm că joaca e principala activitate ce va avea loc în cameră, deci misiunea părinților este să găsească un covor în colori vesele dar nu exact deschise și dificil de curățat. Dacă camera este aranjată într-o anumită schemă de culori, cum ar fi camerele fetițelor în culori pastelate, cu perne decorative roz, perdele și draperii lilac, puteți să alegeți un covor pastel dacă sunteți atenți să alegeți un material ușor de curățat.

Dimensiunea covorului pentru copii

Poate că deja este parchet în camera copilului, dar încă ai opțiunea de a înveseli camera cu un covor copilăresc de dimensiuni mici.

Știm că parchetul e mai ușor de menținut dar un covor mic și colorat poate schimba atmosfera camerei și poate deveni locul preferat de joacă al micuțului.

Covoarele mai mari sunt recomandate dacă pardoseala este rece și doriți să vă protejați copilul. De asemenea, în cazul în care camera copilului este și locul lor de joacă, în momentele în care nu poate să se joace în aer liber, un covor de dimensiuni mai mari poate bloca o parte din zgomotul făcut. Alternativa la covoarele mari sunt mochetele copii, moi și în imprimeuri și culori vesele ce le puteți găsi pe www.vreaucovor.ro.

 

Lăsați un comentariu