Cum curățăm vinul roșu de pe covor?

( cuvinte)

Vinul roșu este una dintre cele mai îndrăgite băuturi în întreaga lume, aceasta având efect benefic asupra inimii și circulației sanguine. Această băutură vine să ne întâmpine cu beneficiile sale mai ales în serile destinate distracției în familie, cu prietenii și nu numai.

Însă, nu de puține ori ne confruntăm cu situația neplăcută de a transforma ca prin minune, un moment exceptional într-o dramă de moment, și aici vorbim despre clipa când vinul din pahar aterizează pe covor și creează o pată consistentă și „spectaculoasă”.

Ei bine, nu îți face griji, acest accindent este frecvent întâlnit, iar noi avem câteva trucuri utile pe care le poți practica cu ușurință pentru a îndepărta petele de vin.

Acționeză în timp util

Pentru a maximiza șansele de a salva covorul este estențial să acționezi în cel mai scurt timp, deoarece petele de vin roșu sunt unele dintre cele mai încăpățânate pete, ce nu vor să se evapore foarte ușor. așadar cu cât acționezi mai rapid, cu atât poți elimina riscul de a rămâne cu covorul distrus. Primele etape de care trebuie să ții cont sunt: absorbția eficientă a cantității de vin de pe suprafața covorului cu un prosop sau o cârpă, urmând ca mai apoi să puneți o cantite potrivită de apă rece pentru a dilua vinul.

Adaugă sare

După ce ați procedat conform celor specificate anterior, adăugați un strat consistent de sare. Pas cu pas sarea își va face efectul, înroșindu-se pe măsură ce timpul trece, Ideal este ca sarea să fie lăsată pe tot parcursul nopții pentru a-și face efectul, iar după ce s-a uscat complet puteți lua surplusul, apoi să aspirați conținutul de pe suprafața covorului.

Eliminarea petelor de vin cu sare este o modalitatea eficientă, un truc „băbesc”, disponibil în orice locuință, iar partea cea mai bună este că nu deteriorează fibrele delicate ale covorului.

Sarea de lămâie

Cel mai important aspect când vine vorba de petele de vin este acțiunea rapidă, un alt facilitator care vine să ne salveze este:

Bicarbonatul de sodiu

Sarea și bicarbonatul de sodiu sunt substanțe alcaline care nu trebuie să lipsească din locuință, iar procedura pentru îndepărtarea petelor de vin cu această soluție este următoarea:

Creează o pasta omogenă din 3 părți apă și o una de bicarbonat, urmând să amesteci ușor să să aplici pe toată suprafața „problemei”. Este nevoie de o bucată de material pentru a acoperi pata, urmând ca mai apoi să așezi un obiect suficient de greu pentru a împinge soluția în interiorul texturii. După ce s-a uscat poți îndepărta bicarbonatul cu aspiratorul.

Este de la sine înțeles faptul că, fiecare dintre noi întâmpină unele situații neplăcute, mai ales când discutăm despre pete de orice natură, cert este că atenția și precauția ne pot scoate din încurcături. Pentru a menține calitatea covoarelor aveți grijă să nu vă lipsească din locuință soluțiile uzuale ce pot fi de folos în multe situații neplăcute.

Pentru mai mult detalii, sfaturi și trucuri utile vă invităm să rămâneți alături de noi în continuare. Iar pentru a fi mereu la curent cu noutățile în materie de covoare pentru living, dormitor, camera copiilor, bucuătărie și nu numai, intrați pe pagina noastră de Facebook „Vreau Covor”.

Lăsați un comentariu