Cum reușim să ne impresionăm oaspeții?

( cuvinte)

Ne dorim mereu ca locuința noastră să arate impecabil, atât pentru a ne simți noi bine în ambient, cât și pentru cei care ne calcă pragul, fie că vorbim despre oameni pe care abia i-ai întâlnit, rude, prieteni, cunoștințe, vecini, pentru aceste persoane va conta prima impresie.

Decorul interior cu toate elementele ce-l constituie, va pune bazele unei imagini solide despre personalitatea ta, deci, prin urmare, suntem aici să te ghidăm în procesul de identificare a părților componente ce vor da viață locuinței tale.

Atunci când vine vorba despre decorul interior și impresiile pe care le aducem celor care ne calcă în casă, facem o corelare între două aspecte ce au fost analizate de către cercetători. Aceste studii relatează faptul că, în primă instanță, oaspeții se bazează pe ceea ce simt și abia pe ceea ce văd.

Aromele creează ambient

Este de la sine înțeles că nu ne dorim ca oaspeții noștri să fie întâmpinați de un aer închis și neaerisit. Însă, pe lângă prospețimea aerului obligatoriu, un miros plăcut le va provoca dorința să exploreze locul mai mult. Printre cele mai apreciate arome se regăsesc esențele profunde de citrice, lavandă, aromele ce indică prospețimea. Există nenumărate persoane care sunt cucerite de mirosul proaspăt de cafea, acest este un pont excepțional pe care-l poți practica cu succes înainte ce oaspeții să ajungă. Nu doar că le vei vedea zâmbetele pe buze, dar poți să fii sigur că relaxarea și destinderea îi vor cuprinde instant.

Covorul – piesa centrală ce denotă rafinament

Covorul este piesa cheie a decorului ce determină stilul de design al încăperii. Fie că avem în discuție un covor modern sau un covor persan, acestea vor stârni reacții pozitive dacă se vor plia corespunzător în decor.

Putem discuta aici și de menținerea unei temperaturi constante și a izolării fonice. Și da, covorul menține „sonorul” la minim, fiind ferm convinși că oaspeții vor iniția discuții cu volum mai ridicat (în cazul prietenilor apropiați), și nu ne dorim ca vecinii să ne bată în țeavă sau să ne facă apropouri subtile la o întâlnire ultearioară.

Un covor ideal se va face admirat chiar și de copilași. Mai ales dacă se vor juca prin zonă, atingerea texturii fine a covorului nu se poate trece cu vederea. Vă invităm să descoperiți colecțiile de covoare pentru living, special concepute cu imprimeuri elegante, care te îndeamnă la relaxare.

Luminile transpun o altă perspectivă a lucrurilor

Încăperile întunecate ne duc cu gândul la un element sobru, mai degrabă la o cameră dedicată somnului, nu la o întâlnire de familie sau poate cu câțiva colegi de birou. Coantează enorm cum primești oaspeții în locuința ta și câtă lumină „le oferi”. Un spațiu dotat cu lumină din abundență va contribui la nuanțarea unei atmosfere plăcute și familiare, cu care o poți suplini prin corpuri de iluminare bine plasate. Sugestia cea mai pritenoasă, care ți-ar fi de folos în alegerea luminii potrivite este să mizezi pe tonuri calde. Cu siguranță acest aspect își va lăsa amprenta după ce oaspeții îți vor părăsi locuința.

Acestea fiind spuse, vă invităm să rămâneți alături de noi pentru mai multe informații, detalii, sfaturi și noi opinii despre locuințe iubite, îndrăgite și armonios decorate.  

Lăsați un comentariu