De ce merită să alegi nuanțe neutre în decorațiunile interioare?

( cuvinte)

 

Libertatea alegerii ne pune în postura de a miza unoeri pe combinații de culor nu foarte inspirate. În comparație cu anii anteriori, în care culorile stridente șocau privirile, în momentul actual suntem părtași la trenduri extrem de omogenizate și compatibile între ele. Grație diverselor studii efectuate pe baza efectelor benefice produse de nuanțe asupra psihicului, tot mai mult ne regăsim cu dorința de a dobândi decorul ideal pentru locuință.

Unii dintre noi ne putem regăsi cu un real interes pentru nuanțele electrizante care să ne „trezească” la viață în fiecare zi, dar suntem și cei care poate iubil calmul, liniștea și pacea transmisă de nuanțe calde, neutre, echilibrate.  

Dacă stăm să face o analiză asupra acestui fapt, vom constata nevoia oamenilor de a găsi acea cumpănă perfectă în toate domeniile vieții, în relații, program de lucru, stil de viață, toate acestea chiar până la amenajările interioare.

Nu oricine se identifică cu o plăcere inexplicabilă pentru nuanțele calde, dar mulți dintre noi ne situăm în categoria de persoane care adoptă un stil de viață înnobilat de armonie.

Nuanțele neutre – mereu de actualitate

Atât la nivel cromatic, cât și de stil, amenjatările interioare surprind deosebite schimbări de la an la an. Paleta cromatică ce prezintă nuanțe precum: bej, gri, alb, alături de tonurile și subtonurile lor, se distinge prin realul impact produs de-a lungul timpului în căminele noastre.

Putem recunoaște farmecul cu care ne răpesc privirile cele mai electrizante nuanțe, însă tonurile neutre vor deține o esența aparte care scoate la suprafață calmitatea absolută. Sunt nuanțele care fac bine ochilor, dar și stării de spirit, fiind clasice și moderne deopotrivă.

Libertate în alegeri

În clipa când decizi că livingul și dormitorul vor fi centre de relaxare, alegi să nu îți complici existența cu potrivirea unor contraste puternice. Nuanțele neutre, atât de diversificate și versatile sunt extrem de ușor pliabile oricărui design, dar mai mult decât atât, poti fi întreținute cu ușurință o lungă perioadă de timp.

Poți descoperi cum un covor modern poate aduce stabilitate în decorul interior, prin trăsături delicate aplicate la suprafață, texturi interesante și modele inserate perfect.

Privind dintr-un unghi mai dinamic, și anume al persoanei ce adoră tonurile neutre dar nu se identifică cu un real interes pentru un decor integral în nuanțe neutre, există nenumărate oportunități de a scoate la suprafață atuurile încăperii vizate prin combinații de culori mai pigmentate cu mici picături neutre.

Cele din urmă pot potența cromatica aprinsă, echilibrul fiind extras din completarea reciprocă dintre cele două extreme. Alege un covor colorat pentru a înveseli tonalitățile și ambientul general, acest tip de element decorativ se identifică cu un real efect asupra imaginii design-ului interior.

În cocluzie, fiecare aspirăm la un confort fermecător, dependent de personalitățile, gusturile și țelurile propuse. Ne dorim ca oricând pășim acasă, locul să ne inspire încredere, calmitate, căldură și pace. Avem tendința de a căuta mereu echilibrul absolut, iar totul începe cu locul în care ne trezim și în care poposim după o zi extenuantă.

Vă așteptăm cu modele de covoare moderne, covoare colorate și în nunțe neutre, specifice criteriilor relatate mai sus, alături de care să împodobiți minunat încăperile.

 

Lăsați un comentariu