De ce să alegi un covor oval?

( cuvinte)

Covorul rotund este o alternativă excelentă la covoarele dreptunghiulare sau pătrate. Acesta contrastează cu monotonia și permite să se aducă o notă individuală într-o cameră. Foarte estetic și practic, covorul rotund exprimă o atmosferă relaxantă și confortabilă.

Când ne imaginăm un covor într-o anumită cameră, ne gândim, aproape automat, la o formă dreptunghiulară. Cu toate acestea, un covor rotund are avantajul de a încălzi un interior prin contrast cu numeroasele linii drepte care există deja (mobilier, perete, televizor etc.). Un spațiu prea drept poate, pe termen lung, să devină auster, motiv pentru care un covor oval va face un contrast îndrăzneț și va înlătura monotonia camerei.

În plus, vă permite să vă jucați cu forme geometrice pentru un aspect foarte original: de exemplu, puteți pune un covor rotund sub o măsuță de cafea pătrată și puteți așeza lumânări rotunde pe această masă: efect grafic modern garantat!

Care este dimensiunea ideală pentru un covor oval?

Covorul oval are exact aceeași utilitate ca și covorul dreptunghiular: armonizează un spațiu fiind ca o legătura dintre diferitele obiecte prezente. Este esențial să fie în contact cu mobilierul: măsuța de cafea, canapeaua sau fotoliile. Nu trebuie așezat în mijlocul unei camere, singur, dând impresia că a căzut acolo din întâmplare. Ca și în cazul oricărei achiziții de covoare, asigurați-vă că luați înainte măsurătorile spațiului în care doriți să puneți covorul rotund.

Ce culoare să alegi pentru un covor oval?

Există o multitudine de covoare ovale, în diferite culori, dimensiuni și materiale. În funcție de stilul pe care doriți să-l redați camerei, acesta poate fi foarte colorat, astfel încât să energizați mobilierul clasic cu câteva perne în aceeași culoare pe care le puteți așeza pe canapea. Dacă mobilierul este deja mai colorat, puteți opta pentru un covor rotund mai sobru și neutru, sau puteți să alegeți un covor în culoarea dominantă a camerei.

Pentru ce tip de cameră este potrivit covorul oval?

Covorul rotund face minuni în toate camerele, cum ar fi cele mici, mari, pătrate, dreptunghiulare și chiar mai mult în cele convexe. Dimensiunea acestuia trebuie să fie proporțională cu cea a camerei sau chiar mai mică. Se potrivește chiar și în centrul unui living pătrat, de exemplu. Dar cum îl aranjați într-o cameră dreptunghiulară sau îngustă? În acest caz, există două soluții. Primul constă în amplasarea unui covor rotund într-un colț al camerei, unde puteți pune un fotoliu și o lampă alături, sau, a doua variantă, care constă în suprapunere unul lângă altul. Covorarele așezate astfel formează o nouă formă care mărește vizual spațiul.

În cele din urmă, covorul rotund nu trebuie să fie așezat neapărat în centrul unei camere. El este centrul camerei! Acest lucru dă naștere la numeroase combinații care îl poziționează proeminent în interior, iar tipul de covor rotund își va găsi cu ușurință locul în viața de zi cu zi. Este ideal pentru living, hol sau dormitor, acest tip de covor oferă spațiu unei camere mici și se comportă ca element central într-o cameră spațioasă.

Lăsați un comentariu