Iată care sunt covoarele ideale pentru living

( cuvinte)

Tocmai te-ai mutat într-o casă nouă și îți dorești ca aceasta să îți reflecte personalitatea și, simultan, să îți ofere nivelul optim de confort? Chiar dacă nu te bucuri de experiență în ceea ce ține de design-ul interior și este prima oară când te ocupi de amenajarea unui imobil, nu este cazul să te îngrijorezi sau să lași panica să se instaleze. 

Atunci când discutăm despre nivelul de confort de acasă, un lucru este cert: covoarele sunt acele elemente care joacă un rol deosebit de important, fiind decisive în crearea unui ambient relaxant. Întrucât obișnuim să petrecem cea mai mare parte a timpului în livingți-am pregătit în rândurile de mai jos un scurt ghid util despre alegerea covoarelor potrivite pentru această încăpere: 

Care este momentul oportun pentru cumpărarea covoarelor pentru living? 

Cu siguranță, achiziționarea covoarelor este ultima etapă pe care ar trebui să o parcurgem în redecorarea unei camere, fie că vorbim despre dormitor, living sau despre bucătărie. De ce? Ei bine, rolul acestora este de a întregi aspectul unei încăperi, asortându-se cromatic cu celelalte piese de mobilier sau cu decorațiunile, perdelele, etc.  

De altfel, odată ce mobila a fost amplasată în living, ne va fi mult mai ușor să stabilim dimensiunea covoarelor și, totodată, zonele libere pe care le putem acoperi cu acestea. 

Detalii legate de culoare, design și formă 

O metodă de a obține un spațiu cât mai echilibrat (îndeosebi în camerele mai mici) se referă la poziționarea covorului în așa fel încât podeaua să rămână la vedere, aproximativ jumătate de metru de jur împrejurul acestuia. Totuși, dacă locuința ta cuprinde un living spațios, te sfătuim să mizezi pe un covor cât mai mare, care să acopere cel puțin jumătate din zona pardoselii. 

În materie de culori, încearcă să te orientezi în funcție de nuanțele din acea cameră. Spre exemplu, un living colorat se asortează cu un covor în tonuri neutre, care nu concurează cu mobila și care invită la relaxare. Pe de altă parte, o încăpere mobilată într-o singură culoare se potrivește cu un covor luminos, cu model. Dacă ți-a atras atenția un covor intens texturat, atunci nuanța sa principală ar trebui să se regăsească și în draperii sau în pernele de decor. 

În privința formei covorului, îți recomandăm să iei în calcul și celelalte forme geometrice din living, spre a evita aglomerarea camerei din punct de vedere vizual, dar și spre a crea un aspect cât mai armonios ca ansamblu. 

De obicei, covoarele pufoase sau cele persane sunt ideale, fiind nu doar extrem de confortabile, ci și deosebit de elegante. Pe site-ul nostru, VreauCovor.ro, am creat o secțiune special dedicată covoarelor potrivite pentru livingastfel încât să îți ușurăm procesul de selecție. Indiferent dacă îți surâde ideea unui covor cu firul cât mai scurt sau opțiunile pufoase ți se par mai atractive, îți garantăm că te vei bucura de confortul de care fiecare dintre noi are nevoie în propria locuință.  

Așadar, nu mai sta pe gânduri: intră pe site-ul nostru și alege-ți covorul preferat! Nu uita că, la comenzile mai mari de 500 lei, îți asigurăm livrarea gratuită! 

 

Lăsați un comentariu