Orice început este dificil. De unde pornim cu redecorarea locuinței?

( cuvinte)

 

Când vorbim de design interior, ne putem extinde pe nenumărate paliere greoaie care nu ne sunt de folos în momentul când vrem să aducem o schimbare în locuința noastră. Fie ne mutăm într-o locație nouă, sau pur și simplu dorim să aducem o notă proaspătă căminului fără a fi nevoiți să renovăm totul de la 0 și, bineînțeles, de a cumpăra nenumărate elemente de decor costisitoare, simțim nevoia de a ne ghida după o schiță anume.

Puțină inspirație nu strică niciodată, din acest motiv am creat acest articol, pentru a veni cu câteva idei folositoare în procesul de redecorare a domiciliului. Firește, suntem înconjurați de informații peste tot, însă, avem uneori nevoia de mai mult decât simple idei, ci indicații concrete pe care ne putem baza cu toții, indiferent de spațiul disponibil, locul unde este amplasat și așa mai departe.

Suntem aici pentru a-ți oferi o imagine de ansamblu a ceea ce poți face pentru a compune nota de identitate a personalității. Ai nevoie să te simți cu adevărat „acasă” atunci când după o zi solicitantă nu mai ai energie pentru a face ceva, iar pentru acest aspect ai nevoie să stabilești:

Ce îți place cu adevărat?

În acest prim punct vom relata faptul că este foarte simplu să irosești economiile pe câteva luni de zile într-un loc plin cu elemente de decor inutile. Analizează în amănunt care este stilul de viață al tău și al familiei. Cum ne desfășurăm activitățile zilnice și ce anume lipsește.

Abordarea estetică este de cele mai multe ori planul principal căruia îi oferim atenția noastră, însă avem nevoie și de puțină atenție la aspectele funcționale, care, în principiu, ne pot scuti de investiții care nu aduc niciun beneficiu traiului.

Gândindu-ne la nevoile de bază și ritmul în care ne desfășurăm activitățile, vom putea gândi ca un designer de interioare.

Îți dorești ca locuința să-ți descrie perfect personalitatea?

Putem întâlni suficiente puncte de vedere la acest capitol, încât să deducem că design-ul interior al locuinței este de multe ori cel care indică personalitatea, afilierea la un grup sau statutul social.

Rețelele sociale ne oferă imagini deosebite despre locuințe care par fi un ideal, însă, dacă ne dorim să sporim gradul de confort și bună-stare din propriul cămin, respectiv de a crea imaginea propriei personalități, este nevoie de focusarea atenției pe nevoile fizice și psihice care ne reprezintă.

Crearea unei identități în confortmitate cu nevoile sociale prezente pe rețelele de socializare ar trebui să fie doar sursă de inspirație, restul să transpună ideile noastre legate de ceea ce ne provoacă stări de bine. De la texturi și nuanțe, la finisaje și stiluri, toate au scopul de a declanșa amintiri călduroare și confortabile din copilărie spre exemplu, de care să te bucuri în fiecare moment pe care-l petreci acasă.

Necesitățile sunt diverse la fiecare individ în parte, de aceea este bine să știi ce nuanțe te reprezintă perfect, sau care sunt cele mai comune tonuri pe care tu și partenerul le vedeți a fi reprezentative pentru amândoi.

Nu este simplu să mulțumești pe toată lumea, motiv pentru care, cercetarea și analizarea fiecărui gust estetic care va fi parte din locuință, dă conturul unui cămin deosebit pe care-l veți putea numi cu adevărat „acasă”. După cum bine știți, echilibrul este totul în oricare capitol, nu doar în palierul vizual.

*Notă importantă despre nuanțe:

Cele mai agresive culori și totodată cele calde sunt: galbenul, portocaliul și roșul, dar și tonalitățile acestora. Acestea se identifică în alegerile persoanelor care doresc să aducă un plus de energie în locuință.

Culorile calde sau agresive sunt: roșu, galben, portocaliu.

Culorile reci sau calme sunt: verdele, albastrul, violetul și tonalitățile acestora. Sunt cele care aduc doza necesară de calmitate și relaxare.

Iar nonculorile sunt: albul, negrul și toate tonalitățile de gri. Acestea nu se identifică cu un caracter cromatic, deci dețin un grad puternic de versatilitate, putând fi folosite în orice schemă cromatică.

Știai că albastrul este o culoare curativă care calmează stresul și emoțiile? Spre exemplu, dacă nu poți adormi seara, este indicat să pui un covor albastru în încăpere și să-l privești. Somnul nu va întârzia să apară.

Atenție la piesele decorative centrale din locuință

Dacă ești o persoană care iubește întâlnirile cu prietenii și abia așteaptă weekend-urile pentru a împărtăși momente de distracție, vei avea nevoie de o canapea destul de încăpătoare, dar și de un covor modern cuprinzător și nu foarte pretențios din punct de vedere al materialului.

Gama vastă de covoare pe care le întâlnești pot îndepli nevoi specifice pentru fiecare cameră a casei tale fără nici cea mai mică problemă, însă este extrem de important să ai grijă la materialul din care dorești să fie covorul.

Amenajează-ți locuința după bunul plac, dar asigură-te că un covor modern este confecționat mereu din materiale ușor de curățat.

Importanța unui covor modern este similară cu cea a mobilierului, în ambele situații trebuie să te ghidezi după necesitate, nu doar după aspect. Privind din perspectivă și analizând care sunt punctele minus și cele forte ce definesc locuința perfectă, ai posibilitatea de a alege perfect atât mobilierul, cât și un covor.

Este important să alegi un covor în funcție de specificul fiecărei camere. Spre exemplu, pentru spații unde traficul este intens, mizează pe un covor care să își păstreze o lungă perioadă de timp aspectul. Alegerea ideală există atât timp cât urmărești să cumulezi într-un spațiu toate necesitățile și facilitățile dorite.

Dacă vrei liniște, simți stres și agitație destul de des sau pur și simplu nu suporți dezordinea, oferă-ți timp pentru tine, amenajând în locuință o zonă special pentru relaxare. Selectează doar piesele care transmit acel ceva de care ai nevoie.

Chiar și un covor, relativ simplu de a vota un model ideal, îți poate aduce bătăi de cap.

Așterne-ți în minte câteva întrebări la care să te gândești bine înainte să iei o decizie.

  •          Când este momentul când te simți cel mai bine și care este sursa?
  •          La ce tip de locuință visezi dar și ce nu agreezi la un design interior?
  •          Ai crescut lângă covoare frumos ornamentate cu imprimeuri florale când erai copil?
  •          Ce bucurii regăsești în perioada copilăriei?
  •          Senzații, culori, arome, texturi.
  •          Ai o înclinație spre design-ul modern, sau te regăsești perfect în liniile fine ale modernului, extravaganței și luxului?
  •          Ai locuri preferate în care ai fost și pe care le admiri? Dar țări?
  •          Ce culturi te inspiră?
  •          Vibe-ul cărei locații nu îl poți uita?
  •          Și nu în ultimul rând, care este bugetul alocat pentru schimbările de design?

Nevoile copiilor contează extrem de mult

Abordăm subiectul când, bineînțeles, suntem familii cu copii și ne dorim ca prichindeii să fie fericiți. Pentru a le oferi confort deosebit nu vom adăuga un covor modern, ci ne vom ghida către ceea ce le place lor și stimulii care le produc stări de bine.

Din punct de vedere al camerei în care își petrec timpul copiii, un covor copii poate schimba armonia, însă și nuanțele integrate joacă un rol semnificativ. Aici primează vârsta și personalitatea, maniera de a se exprima, personajele care îi plac și pe care le urmărește.

De asemenea, este prielnic să le insuflăm dorința de a cunoaște constant lucruri noi tot prin design interior. Oportunități de reasamblare a unui decor sau reorganizare a unei încăperi sunt nenumărate. Este necesar doar să căutăm locurile potrivite.

În concluzie, gândește-te foarte bine și folosește toate sursele de ispirație pentru a identifica ceea ce îți place cu adevărat. Comunică cu cineva despre intențiile tale și dă-ți seama dacă este într-adevăr alegerea potrivită pentru tine.

Pentru a beneficia de siguranță absolută la cumpărături, comandă online covorul preferat. Fieca că dorești un covor din lână de dimensiuni precum 80X150 cm sau 160X230 cm, este nevoie doar să cercetezi tabloul cu mărimi din cadrul magazinului online.

Lăsați un comentariu