Putem spăla covoarele acasă?

( cuvinte)

Pe lângă doza suplimentară de confort pe care ne-o aduc în orice spațiu, covoarele completează perfect și ambientul cozy la care visăm cu toții de fiecare dată când ajungem acasă. Totuși, atunci când vine vorba despre curățarea lor eficientă, majoritatea gospodinelor întâmpină dificultăți. Acest lucru este cauzat în principal de faptul că nu întotdeauna putem apela la ajutorul mașinii de spălat.

Cât de des ar trebui să curățăm covoarele?

Bineînțeles, nu există un manual și nici o regulă strictă în acest sens, însă țesăturile reprezintă o sursă de acarieni și de praf, ce favorizează tot felul de alergii. De aceea, este indicat să curățăm constant covoarele, indiferent de cât de circulată este camera în care sunt amplasate.

Deși nu le putem spăla foarte des (pentru a evita deteriorarea lor), vă sfătuim să le scuturați o dată pe săptămână spre a elimina praful, firimiturile sau părul lăsat de animalele de companie.

De asemenea, în funcție de tipul covorului (cu fire înalte sau scurte), ar trebui să aspirăm săptămânal ambele părți ale acestuia și nu doar cea superioară, în așa fel încât să diminuăm pe cât de mult posibil acumularea impurităților.

Spălarea covorului acasă: trucuri și sfaturi utile

Chiar dacă se dovedesc eficiente împotriva prafului, a firimiturilor și chiar împotriva părului lăsat de animalele de companie, aspiratoarele nu fac minuni și nici nu îndepărtează petele specifice, provocate de vărsarea lichidelor sau a diverselor substanțe.

Prin urmare, vă recomandăm să optați pentru un detergent profesional, pe care să îl diluați cu o cantitate mică de apă, astfel încât după uscare, firele covorului să nu rămână cleioase. Din gama de soluții naturale, la îndemâna oricui, pe care le avem chiar acasă, putem apela la bicarbonatul de sodiu sau la oțet, ambele combinate cu o cantitate egală de apă. În timp ce amândouă curăță cu succes murdăria, oțetul vine și cu avantajul reîmprospătării nuanțelor țesăturilor.

Oricare ar fi varianta aleasă, este important să verificăm întâi pe o porțiune mai mică și mai puțin vizibilă a covorului, pentru a ne asigura că nu îl deteriorăm sau decolorăm.

Fără îndoială, praful sau petele nu sunt singurele probleme care apar de-a lungul timpului. De fapt, anumite țesături pot căpăta un miros neplăcut, motiv pentru care ar trebui aerisite în mod constant. Totodată, pe suprafața acestora, putem pulveriza o cantitate relativ mică de oțet (diluat cu apă), deoarece oțetul este eficient și în ceea ce privește îndepărtarea mirosurilor mai puțin plăcute.

În situația în care am ales să ne decorăm locuința cu modele pufoase de covoare, în curățarea acestora sunt ideale periile cu dinți rari, evitând încâlcirea sau tocirea firelor sale.

Un alt aspect ce nu trebuie omis este timpul de uscare, îndeosebi dacă am folosit o cantitate mai mare de apă. De regulă, după spălare, covoarele ar trebui lăsate la uscat în aer liber și, cu siguranță, este necesar să le alocăm timpul necesar, fără să ne grăbim.

Care dintre sfaturile de mai sus vi s-au părut mai utile? În cazul în care considerați că țesăturile vechi nu mai pot fi readuse la viață, vă așteptăm pe site cu o colecție de covoare moderne, în nuanțe și dimensiuni variate.

Lăsați un comentariu