Reinventezi decorul dormitorului? Iată ce trebuie să știi

( cuvinte)

Atunci când te gândești să aduci casei tale o nouă ”haină”, în mod special în dormitor, trebuie să îți faci o idee despre cum dorești să fie rezultatul final. Este important să ai în vedere aspecte de natură financiară, dar și estetică, deoarece îți vei petrece clipele de relaxare și destindere între acești patru pereți.

Dormitorul este camera din locuință în care investim pentru a ne simți confortabil și relaxați, fapt ce ne proiectează la elementul cheie al decorului și anume: covorul.

Cu texturi moi, catifelate, sau poate rigide, covoarele dedicateacesui spațiu de relaxare trebuie să te invite la clipe de odihnă. Poate fi amplasat în zona de sub pat, pe o parte laterală a acestuia (în cazul în care nu este suficient de spațios), sau pe ambele părți.

Unde este locul ideal unde putem amplasa covorul?

Dacă spațiul din dormitor este generos, covorul poate fi plasat chiar sub pat, fie că este vorba de un pat pentru o persoană sau pentru două. Există o regulă general valabilă care susține faptul că, pentru a construi un echilibru vizual este necesar ca  dimensiunea existentă a covorului în exterioarul patului să cuprindă circa 30-45 de centimetri.

Bineînțeles, se poate depăși această dimensiune în funcție de preferințe și capacitatea camerei, însă, încearcă să te încadrezi în aceste valori și să nu le depășești cu mult. Patul este o piesă de mobilier ce cuprinde o mare parte din capacitatea camerei, caz ce va știrbi din frumusețea și însemnătatea covorului în cazul în care este prea mic.

Dacă dorești ca locul tău dedicat odihnei să nu fie acoperit aproape în întregime, alege un covor mic pe care să îl plasezi în fața patului. Pentru a menține un echilibru vizual, optează pentru dimensiuni puțin mai generoase în lungime decât patul.

Texturi potrivite

Covoarele pentru dormitoare au în specificul lor materiale diferite. Varietatea de modele te pot induce în eroare dar trebuie să menții o linie a confortului și a modului în care poți parcurge pași de igienizare.

Materialele din care sunt confecționate pot fi o bucurie sau un chin, mai ales dacă ai animale de companie. În cel din urmă caz menționat, este nevoie de un tratament mai special care să te poată scoate din dificultate.

Suntem mereu în căutarea noului absolut, fie că avem în discuție un domeniu vast cum este design-ul interior, extrem de popular în aceste clipe, fie că ne axăm pe prioritățile de zi cu zi, viață personală sau multe altele. Orice persoană își dorește un covor care să încânte vizual prin cromatică. Acest motiv ne determină să acumulăm toate resursele pentru a aduce în fața dumneavostră stropul de diversitate pe care vi-l doriți în locuință.

De la covoare de dormitot și până la seturi de covorașe pentru baie, suntem atenți la fiecare detaliu care poate defini în totalitate bunul gust și armonia întregului cămin. Pentru o notă caldă și personalizată, modelele vin cu dimensiuni variate, special pentru ca acestea să poată fi integrate cu succes în orici tip de încăpere.

Echilibru vizua, confort, delicatețe, texturi fine și luxuriante, toate îmbinate într-un complex de modele deosebite și unice.

Lăsați un comentariu